Zapomeňte na klasickou strouhanku plnou tuku a mastnoty. Šéfkuchař prozradil, proč je lepší marinovat kuře v kefíru

Kuřecí kousky jsou asi nejčastěji konzumovaným masem v rodinách. Zkuste tedy nový recept a oživte rodinnou tabuli.

i Zdroj fotografie: Pixabay
                   

Postup: 

  1. Prsa musí mít pokojovou teplotu. Pak je omyjte a nakrájejte, nám se osvědčili proužky a osolte. 
  1. Do vysoké nádoby nalijte kefír, přidejte celá vejce a veškeré koření a rozmixujte. 
  1. Přidávejte po lžících mouku. Vznikne těsto podobné palačinkovému. 
  1. Maso v míse promíchejte s marinádou. 
  1. Můžete jej ihned smažit ve větším množství oleje, ale lepší je, pokud necháte alespoň hodinku dvě natáhnout všechny chutě. Můžete také mísu zakrýt a až na dva dny nechat v ledničce.  
  1. Smažte z obou stran. 
iZdroj fotografie: Pixabay

Výhody marinovaného kuřete 

Maso si tak lze připravit dopředu třeba na oslavu narozenin nebo grilovací party. Nemusíte se pak v den D honit, ale jen jej už osmažíte. Což je hotové během pár minut. Vytvořte na kuřeti zlatavou kůrčičku. Podávejte s dipy, salátem anebo jen s čerstvým pečivem. Možná svou chutí předčí i tolik opěvované kuře KFC. 

Zdroj: Mark’s Daily Apple

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

1 2

Diskuze Vstoupit do diskuze
72 lidí právě čte
Zobrazit další články