Kuřecí kousky jsou asi nejčastěji konzumovaným masem v rodinách. Zkuste tedy nový recept a oživte rodinnou tabuli.
Postup:
- Prsa musí mít pokojovou teplotu. Pak je omyjte a nakrájejte, nám se osvědčili proužky a osolte.
- Do vysoké nádoby nalijte kefír, přidejte celá vejce a veškeré koření a rozmixujte.
- Přidávejte po lžících mouku. Vznikne těsto podobné palačinkovému.
- Maso v míse promíchejte s marinádou.
- Můžete jej ihned smažit ve větším množství oleje, ale lepší je, pokud necháte alespoň hodinku dvě natáhnout všechny chutě. Můžete také mísu zakrýt a až na dva dny nechat v ledničce.
- Smažte z obou stran.
Výhody marinovaného kuřete
Maso si tak lze připravit dopředu třeba na oslavu narozenin nebo grilovací party. Nemusíte se pak v den D honit, ale jen jej už osmažíte. Což je hotové během pár minut. Vytvořte na kuřeti zlatavou kůrčičku. Podávejte s dipy, salátem anebo jen s čerstvým pečivem. Možná svou chutí předčí i tolik opěvované kuře KFC.
Zdroj: Mark’s Daily Apple
72 lidí právě čte
Lifestyle
|
PŘEČTENÍ: 37449
Lifestyle
|
PŘEČTENÍ: 40392
Lifestyle
|
PŘEČTENÍ: 35947