Milujete smoothie nebo krémové polévky? A také vás poté nebaví pokaždé pracně čistit mixér? Tento trik vám podstatně zjednoduší život.
Jen zapněte a nechte ho, aby se vyčistil sám
Zapomeňte na nekomfortní čištění hadříkem, při kterém strkáte ruku až k nebezpečným ostřím nožů (byť lepší modely mixérů vám umožní je pohodlně vyjmout). Místo toho mixér naplňte asi z jedné třetiny vodou. Studená obvykle stačí, ale pokud bylo v mixéru něco mastného (třeba váš oblíbený bullet proof, gazpacho s olivovým olejem apod.), pak si vezměte na pomoc vodu o něco teplejší.
Nakonec přidejte dvě lžičky prostředku na nádobí, mixér dobře uzavřete a znovu pusťte funkci mixování. Pozorujte, jak špína ze stěn i dna mizí. Jakmile bude hotovo, vypněte ho a dobře propláchněte čistou vodou. Bude zase jako nový, zaručeně bez bakterií a dalších patogenů. O své zdraví se tak nemusíte bát. Navíc je vše otázkou několika vteřin, takže odteď budete mixér používat s mnohem větší chutí.
Na staré skvrny platí citronová šťáva
Stalo se vám, že jste se k čištění mixéru jednoduše neodhodlali včas a on se vám osvědčil nevzhlednými skvrnami kupříkladu od kari nebo sojové omáčky, které zkrátka nejdou za žádnou cenu dolů? Vyzrajte na ně citronovou šťávou. Nalijte do mixéru vodu a vymačkejte do ní polovinu citronu. Nechte hodinu (nebo přes noc) odpočívat. Poté ji odeberte do objemu jedné třetiny a opět mixujte, zbytek dočistěte houbičkou.