Jak správně využít čtvrtou struhadla. Na očistění ryb, nebo na česnek. No tohle možná raději ne. Zkuste na něm ale udělat dětskou přesnídávku nebo nastrouhat citronovou kůru.
Na co je tedy doopravdy?
Ve skutečnosti to vůbec není tak záludné, jak se zdá. Je to vlastně úplně prosté. Tato strana struhadla byla před několika desítkami let nesmírně důležitá. A aktivně ho používaly naše matky a babičky. S jeho pomocí ženy totiž připravovaly ovocné a zeleninové přesnídávky pro děti. Mixéry tehdy neexistovaly, lidi o takových zařízeních neměla dříve nejmenší ponětí. A v hotové podobě bylo nakupování dětské výživy problematické. Proto se to všechno dělalo doma z čerstvých produktů. A tato ostrá strana struhadla jim posloužila stejně dobře, jako nám dnes slouží mixér.
V dnešní době se tato strana struhadla už nepoužívá tak často, ale stále může být občas užitečná. Můžete ji využít třeba na brambory při vytváření bramboráků. Nebo na nastrouhání citronové kůry či na ořechy, strouhanku a skořici. Struhadlo můžete pak snadno vyčistit pomocí běžného zubního kartáčku.