V každé kuchyni by mělo být čisto, protože se zde manipuluje s potravinami. Dodržujte ve vaší domácnosti pár zásadních pravidel a dosáhnete tak pořádku. Která to jsou?
Otírejte nečistoty ihned po jejich vzniku
Ke dřezu si umístěte hadřík. S tímto hadříkem otírejte veškeré nečistoty a cákance, které vzniknou. Nikdy je nenechávejte zaschnout. Některé nečistoty totiž dokážou nenávratně poškodit materiál, na kterém se objeví. Pokud tedy nechcete mít na lince fleky nebo jiné poškození, vždy nečistoty otřete v brzké době po jejich vzniku.
Průběžné uklízení šetří čas
Říkáte si velmi často, že nemáte na úklid čas? Uklízejte průběžně. Využijte čas, když si například ohříváte oběd v mikrovlnce nebo vaříte těstoviny v hrnci. Za těchto pár minut lze stihnout otřít linku, vynést koš, umýt nádobí, dát talíře do myčky a mnoho dalšího. Využívejte čekací čas k menším úklidům.