Čištění trouby levně, šetrně a účinně: To lze s běžně dostupnými ingrediencemi

Pokud rádi pečete, je vaše trouba zřejmě v permanenci. Abyste zachovali její funkčnost po dlouhá léta, měli byste o ni také adekvátně pečovat. Věděli jste však, že to jde i bez chemie? Vyčistit spotřebič můžete i s běžně dostupnými surovinami!

i Zdroj fotografie: Pixabay
                   

Další možné alternativní metody, které pomohou s čištěním trouby

Pokud po ruce nemáte zrovna ocet a jedlou sodu, můžete použít i jiné běžně dostupné suroviny. Troubu vyčistíte i díky těmto metodám:

  • Citronová voda: našli jste v domácnosti alespoň jeden citron? Potom se můžete pustit do velmi sofistikovaného čištění trouby. Do misky, která odolá žáru, vlijte trochu teplé vody a v ní rozmíchejte šťávu z jednoho citronu. Také přidejte na kousky pokrájenou dužinu s kůrou a tekutinu vložte do předehřátého spotřebiče na 150 °C. Po dvaceti minutách troubu vypněte a uvolněnou mastnotu otřete hadříkem anebo houbičkou. 
iZdroj fotografie: Pixabay
Citron rozhodně nepatří jenom do čaje
  • Prášek do pečiva: ten má v zásobách snad každá domácí pekařka. Použijte jej obdobně jako jedlou sodu. Namíchejte si pastu, naneste ji na troubu a po hodině omyjte. Pro intenzivnější efekt přestříkejte povrch vinným bílým octem nebo tím klasickým lihovým. 

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

1 2

Diskuze Vstoupit do diskuze
129 lidí právě čte
Zobrazit další články