Barista prozradil, jak snadno doma bez kávovaru udělat luxusní pěnu na jakoukoliv kávu s dokonalou konzistencí

Pokud máte rádi tento horký nápoj hezky napěněný jako v kavárně, nezoufejte, stejně si jej totiž můžete připravit doma pomocí vlastních sil.

i Zdroj fotografie: Unsplash
                   

Tipy a triky na zlepšení

Celá směs se připravuje za studena, jedinou teplou složkou je tak mléko, které přidáte až na samotný závěr. Nejspíše vám chvíli potrvá, než dojdete ke správně konzistenci kašičky, z níž cappuccinu připravujete. Při prvních pokusech zkoušejte přidat při míchání jen 2 lžíce a postupně přidávejte. Nesmíte je však nalít obě najednou, vodu přilejte vždy až po promíchání a jen po troškách.

iZdroj fotografie: Unsplash
Dnes již můžete koupit nejrůznější vzorníky a zdobičky, přes které kakao nasypete v požadovaném tvaru.

Jelikož se do hrnku o objemu 200-250 ml vkládá jen jedna čajová lžíce směsi, můžete si zbylou uložit do misky a schovat do lednice na příště. Nezapomeňte však kašičku po vytažení z chladničky nechat zteplat a znovu ji promíchejte. Pěna se nevytvoří automaticky, záleží na míchání – příliš pomalé pohyby vám mléko nenapění, velmi rychlé ji naopak zase srazí.

Zdroj: Pam’s Daily Dish

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

1 2

Diskuze Vstoupit do diskuze
53 lidí právě čte
Zobrazit další články