Tvaroh je ideální surovinou i na pečení. Stačí pár dalších ingrediencí, jednoduchý postup a výsledkem je lahůdka, která se doslova rozplývá na jazyku.
Tvarohový koláč, který uděláte snadno a rychle, a navíc se bude rozpouštět v ústech. Že je to sen? Sami si takový koláč můžete připravit. Extrémně jemný koláč budete mít hotový během chvilky a přísady, které potřebujete, snadno seženete nebo je možná máte pravidelně doma. Dezert pro návštěvu vykouzlíte během chvilky.
Tvarohový koláč v japonském stylu
Jestli držíte dietu, nebojte se ochutnat tento skvělý dortík. Malý kousek neuškodí a poznáte, že i pomocí pár přísad jde vytvořit dort, který každého učaruje hned po prvním soustu. Uspokojíte i ty nejnáročnější chutě, protože v jednoduchosti je krása.
Můžete si ho připravit k odpolednímu čaji, nebo si společně s dětmi udělat odpoledne v kuchyni, protože nyní jsou k tomu ideální příležitosti, když už musíme být zavření doma. Vyzkoušejte něco, co jste ještě nezkusili!
Ingredience
- 3 vejce
- 120 g bílé čokolády
- 120 g smetanového sýru (nejlépe Philadelphia, ale můžete si vybrat i levnější variantu)
A jak si koláč připravíte? Budete k tomu potřebovat jen troubu, pár misek a formu na dort.
Postup receptu
Nejdříve si předehřejte troubu na 170 stupňů. Poté oddělte bílky od žloutků a misku s bílky dejte zatím do lednice. Čokoládu si nalámejte do samostatné misky a ve vodní lázni ji rozpusťte. Bílky rozšlehejte, čokoládu za občasného míchání vyndejte z vodní lázně, přidejte smetanový sýr a promíchejte. Do směsi následně nalijte žloutky a stále míchejte.
Na samém konci přidávejte po malých částech vaječné bílky a pořád míchejte. Formu na pečení si vymažte máslem a směs do ní nalijte. Pečte asi 15 minut v závislosti na typu trouby a poté snižte teplotu na 160 stupňů. Nechte dalších 15 minut a poté troubu vypněte.
Dort ještě chvíli nechte v troubě dojít asi 10-12 minut. Poté je tvarohový koláč připravený a můžete si začít pochutnávat. Na tvarohový koláč existuje nespočetné množství variant. Připravit si ho můžete i jako koláč s korpusem, který snadno vytvoříte z hladké mouky, másla, moučkového cukru a vajíčka.
Doplnit ho můžete citronovou kůrou a vanilkovým cukrem. Dezert se hodí k odpolednímu čaji nebo kávě, překvapit můžete své přátelé třeba takový dárkem, pokud víte, že mají rádi sladké. Ozdobit ho můžete podle libosti, vhodné jsou jedlé květiny.