Svěřila se babičce, že ji manžel podvedl. Její reakce vnučce otevřela oči. Dostala životní lekci, na kterou nezapomene

Když člověk zjistí, že mu jeho partner byl nevěrný, vždy ho to zasáhne. Někdy je však potřeba se zamyslet nad tím, co ho k tomu vedlo.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Život každého člověka je plný vzestupů i pádů. Jednou jste nahoře a jednou dole a v dobách, kdy to s vámi nevypadá dobře, jste plni negativní energie a nezvládáte problémy překonávat. Ale když se na tu situaci podíváte s odstupem času, možná pochopíte, že nebyla tak zničující, jak se vám na první pohled zdálo. Nevěra je sice něco, co hodně lidí nedokáže odpustit, ale možná k tomu měl partner nějaký důvod.

Proč lidé vlastně podvádějí

Ve většině případů bývá nevěra vlastně takovým zoufalým pokusem o to, utéct z reality a před zodpovědností. Někdy se chce člověk prostě cítit potřebnější a cennější, protože stávající partner si ho přestal vážit tak, jako na začátku. Dalším důvodem je to, že když je člověk déle ve vztahu, může ho začít nudit stereotyp, který se do něj dostal. Pokud už k nevěře dojde, záleží pouze na tom, jak to vyřeší ti dva, kterých se to týká.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Následky nevěry

Když je ve vztahu odhalena nevěra, může ten, kdo podváděl, partnerovi vyčítat, že se cítil přehlížený a měl pocit, že už si ho jeho polovička tolik nevážila. Také může být rozzlobený a nebo ho může hlodat špatné svědomí. Ten, kdo byl podváděný, bude určitě smutný a dost možná ztratí veškerou důvěru, kterou k partnerovi kdy měl. Také se u něj mohou objevit deprese a touha po pomstě.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Příběh k zamyšlení

Když mladá žena přišla na to, že ji její manžel podvedl, nevěděla, komu se s tím svěřit. Poté jí ale došlo, že její babička byla člověk, který ji vždy se vším poradil, a tak si za ní šla pro radu. Poté, co se jí svěřila se vším, co se stalo, se na ni babička chápavě podívala, chytla ji za ruku a odvedla do kuchyně. Tam vytáhla tři hrnce a do každého napustila vodu.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Do jednoho hrnce dala mrkev, do druhého vejce a do třetího kávu. Všechny tři hrnce dala na sporák. Nic neříkala a po dvaceti minutách sporák vypnula. Požádala svoji vnučku, aby jí řekla, co se v každém hrnci stalo. Žena jí jednoduše odpověděla, že mrkev změkla, vejce ztvrdlo a káva začala lahodně vonět.

Pointa tohoto příběhu

Babička jí pak vysvětlila to, že i když každou věc dala do stejných podmínek, každá reagovala úplně jinak. A stejně je to i s lidmi. Dostáváte se, stejně jako všichni lidé, do podobných situací, a je jen na vás, jak se k nim postavíte. Tím utváříte svůj osud, o nejdůležitějších věcech totiž rozhodujete sami. Není to o nikom jiném než o vás.

Setkali jste se někdy s nevěrou? Jak jste zareagovali?

Zdroj: Transparency

Diskuze Vstoupit do diskuze
143 lidí právě čte
Autor článku

Lucie Vágnerová

Zobrazit další články