Fotka novorozeněte se stala hitem internetu. Hned po narození se ostře vyhradilo proti nošení roušek. Denní dávka úsměvu zaručena

Novorozenec se stal hvězdou internetu již několik vteřin po narození. Udělal něco, co vybízí k reakci snad úplně každého.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Povinnost nošení chirurgických roušek, potažmo respirátorů, se v českých končinách obsáhle diskutuje již nějakou dobu. Názory na jejich nošení se různí a obě skupiny – odpůrců i příznivců – pak často vyrážejí do mediálních bitev. Nicméně zdá se, že jasný názor na nošení těchto ochranných prostředků nemají jen ti, kdo je (musí) sami aktivně nosit. Svůj postoj jednoznačně vyjádřil i novorozenec, jehož fotografie se okamžitě stala internetovou senzací.

Z běžné fotografie poklad

Doktor Samer Cheaib je gynekologem s dlouholetou praxí. V Dubaji pracuje na oddělení péče o těhotné již od roku 2012. Na svém instagramovém účtu zveřejňuje mj. fotografie dětí, které pomáhal odrodit (fotografií sdílel již několik set). Avšak v říjnu loňského roku nahrál příspěvek, který strhl nečekanou vlnu reakcí. Černobílá fotografie obdržela téměř 132 tisíc označení „to se mi líbí“ a získala i pozornost světových médií.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Dr Samer Cheaib د سامر شعيب (@dr.samercheaib)

Není na ní nic jiného, než doktor Cheaib, který na porodním sále drží novorozence, jenž právě přišel na svět. Výjimečnost fotografii dodává právě on – respektive jeho počin. Jak lékař miminko zvedal, aby ho mohl doprovod vyfotografovat, natáhlo ručičku a stáhlo mu chirurgickou roušku, kterou měl během porodu nasazenou. Novorozenec se jí odmítal pustit a vší silou ji táhl lékaři dolů. Samer Cheaib se celé situaci mohl jen pobaveně smát.

Miminko se stalo symbolem konce roušek

Ačkoliv se jedná o úsměvný snímek, který vznikl čistou náhodou, najdou se tací, kdo si myslí něco jiného. Někteří lidé jsou přesvědčeni, že novorozenec opravdu vyjadřuje svůj názor a přál si vidět lékaři do tváře. Jiní fotografii zase naplňují symbolikou blížícího se konce pandemie, který spojují právě se skončením nařízení povinného nošení roušek.

iZdroj obrázku: Freepik
Podle někoho novorozenec vyjadřuje svůj postoj k rouškám

Vzhledem k faktu, že fotografie novorozence stahující lékaři roušku byla pořízena již v říjnu 2020, zdají se úvahy o konci plošného nošení roušek liché. Vývoj pandemie onemocnění covid-19 se podle různých zdrojů různí – jedni proklamují, že se jedná o její poslední měsíce (protože virus se přizpůsobuje člověku a stává se z něj „běžné respirační onemocnění“), druzí předpokládají nové a nové mutace a s tím spojené restrikce.

Zdroj: Daily Mail

Diskuze Vstoupit do diskuze
67 lidí právě čte
Zobrazit další články