Vždy si dejte pozor na to, když se chystáte jíst něco syrového. Pro tuto ženu konzumace syrového jídla bohužel skončila smrtí.
Každý člověk má nějaké své oblíbené jídlo, které si čas od času s velkou chutí dopřeje. Nesmí se však zapomínat na to, že některá jídla mohou být v určitých případech i životu nebezpečná. Své o tom ví rodina Jeanette LeBlancové z Louisiany, které zničila bakterie z jejího oblíbeného jídla tělo v pouhých 55 letech.
Snědla jednu syrovou potravinu, kterou si koupila
Jeanette většinou nakupovala ovoce, zeleninu a další potraviny v místním supermarketu. Jednoho dne narazila na svůj oblíbený produkt, který byl zrovna v akci. Ihned ho koupila a doma ještě syrový snědla. A to byla právě ta osudná chyba. Začaly se jí tvořit skvrny na kůži, které prvně přisuzovala normální alergii. Ale to se velmi mýlila.
Bakterie obsažená v této potravině jí způsobila smrt
Nakonec musela být po několika dnech převezená do nemocnice. Tam strávila dlouhých 21 dní v bolestech, a bohužel boj s parazitickými bakteriemi, které požíraly její tělo zevnitř, prohrála. Na nohou, kde byly ze začátku červené skvrny, jí kůže začala prakticky hnít. K infekci došlo poté, co žena snědla syrové mořské plody, které milovala.
Jeanette nevěděla, že syrové nebo nedostatečně tepelně zpracované mořské plody mohou obsahovat bakterie rodu Vibrio, které mohou způsobit celkovou sepsi organismu.
Co je třeba si uvědomit, pokud máte rádi ústřice
Jestliže jste i vy milovníky ústřic, měli byste si ověřit pár věcí. Ústřice jsou čerstvé pouze 10 dní od jejich vylovení. Musí ležet vypouklou částí dolů, protože tak jsou celou dobu namočené v mořské vodě, která je jejich přirozené prostředí.
Ústřice vám musí vonět, a pokud ne, tak je určitě nejezte. Vždycky se konzumují syrové, proto je nezbytné brát ohled na zmíněná upozornění.