Zbavte se jednou provždy šedin přírodní cestou bez chemie. Stačí využít obyčejné bramborové slupky, a ušetříte tisíce korun za kadeřníka

Šedé vlasy trápí spoustu starších, ale mnohdy i mladších žen. Podívejte se, jak je možné se jich přirozeně zbavit za pomoci slupek od obyčejných brambor.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Většinou lidé považují za nejzdravější variantu brambor batáty. Samozřejmě se není čemu divit, přinášejí totiž úžasné výhody jak pro náš organismus, tak i pro tělo a vlasy. Batáty jsou nabité vitamíny A, B6, C, D a E a kromě skvělé chuti také obsahují železo, zinek, měď, vápník, draslík, niacin a hořčík. Tyto všechny atributy dohromady tvoří perfektní kosmetickou výživu, která pomůže nejen od vypadávání šedivění vlasů. Jenže my dnes použijeme brambory obyčejné.

Obyčejné brambory pomáhají vlasům ve správném růstu

Nemusíte mít ale žádný strach, obyčejné brambory mají na naše vlasy téměř stejné účinky jako ty, které by mohly mít batáty. Jednak jsou sladké brambory o dost dražší než ty běžné a jednak se do postupu hodí o mnoho méně. Běžné brambory obsahují taktéž železo, vápník, vlákninu, draslík, bílkoviny a vitamíny A, B a C. Navíc z nich ale můžeme dostat i fosfor, který v batátech není. Díky všem těmto látkám tak mají vliv na silnější růst vlasů a menší šedivění či vypadávání. 

iZdroj fotografie: Depositphotos

Brambory mimo jiné dokáží odstranit také tmavé kruhy pod očima. Stejně tak jako u vypadávání a šedivění vlasů ale nevytváří trvalou péči. Bramborové slupky mohou vašim vlasům přidat potřebný lesk a zároveň odstranit šedé nedostatky. Škroby v bramborách totiž fungují jako přírodní barvivo a již po staletí se používají jako alternativa barviv pro tkaniny. Ukázalo se také, že pokud je použijete správně, dokáží velmi efektivně ztmavit šedé vlasy.

Postup pro krásnější vlasy za pomoci slupek od brambor

Nyní se podívejte, jak si připravit správnou směs na vaše šedivé či vypadávající vlasy. Na ingrediencích není nic složitého a stejně tak na postupu aplikace. Řiďte se každým bodem a výsledky uvidíte velmi brzy.

Budete potřebovat: 

  • bramborové slupky asi z 6 brambor (čím více slupek použijete, tím efektivnější bude účinek)
  • hrnec vroucí vody (cca 4 litry)
  • esenciální olej (volitelně)
  • cedník
  • čistá mísa

Postup pro vytvoření směsi:

Přidejte do hrnce slupky brambor a nechte je vařit alespoň 25 minut. Poté sporák vypněte a nechte směs ještě patnáct minut pořádně ustát. Pomocí cedníku následně přeceďte tekutinu do čisté misky a slupky zlikvidujte. Pokud chcete, přidejte pár kapek svého oblíbeného esenciálního oleje. Před použitím nechejte směs vychladnout na pokojovou teplotu.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Postup pro osobní použití:

  • Nejprve použijte váš běžný šampón a kondicionér, kterými si vlasy řádně umyjete.
  • Následně si rozdělte vlasy v závislosti na jejich tloušťce a délce na několik částí, nejlépe však 4 až 6.
  • Poté postupně na každou část nalijte směs tak, aby byla zcela pokrytá. Nechte vlasy směs pořádně nasát a pro dobrou stimulaci pokožky ji také nezapomeňte opláchnout.
  • Nyní vlasy opláchněte studenou vodou a poté je klasicky vysušte ručníkem.
  • Nakonec už s vlasy zacházejte tak, jako obvykle. V závislosti na tom, kolik šedých kousků máte, je třeba máchání několikrát opakovat. Výsledky se však dostaví již po několikátém použití. 

Zdroj: Huffpost

Diskuze Vstoupit do diskuze
142 lidí právě čte
Zobrazit další články