Josef Zíma je na tom se zdravím bledě. Nemůže se pořádně hýbat a lékaři si s ním už nevědí rady

Ikonu československé dechovky sužují zdravotní potíže delší dobu. Problémy s nohou má už dlouhé roky. Při životě ho prý drží vystupování a přízeň publika.

Zpěvák Josef Zíma i Zdroj fotografie: Nextfoto
                   

Legendární dvaadevadesátiletý zpěvák Josef Zíma bojuje se zdravotními problémy. Nedávno byl znovu hospitalizovaný kvůli vážným potížím s pravou nohou, která ho zlobí už dvanáct let. Dokonce hrozilo, že o končetinu přijde. Napadla ji totiž bakterie a ona začala černat, napsal web Blesk s tím, že zpěvák navíc trpí neprůchodností cév. Tři měsíce lékaři končetinu zachraňovali.

Málem přišel o pravou nohu

Snažení lékařů nakonec bylo úspěšné a podařilo se jim zrádnou bakterii zkrotit. Navzdory přetrvávajícím zdravotním problémům už ale král dechovky zase koncertuje. Naštěstí mi noha zůstala. Jsem všem moc vděčný. Sice už při vystoupení musím sedět, ale svoje odzpívám. Bez publika, bez lidí bych být nemohl,“ svěřil se listu zpěvák.

Zpěvák Josef Zíma chodí o berlích iZdroj fotografie: Nextfoto

Pobyt v nemocnici byl náročný a vyčerpávající. Představitel zbožňovaného prince Radovana z pohádky Princezna se zlatou hvězdou na čele na tom byl opravdu bledě. A vyhráno zřejmě stále nemá. „Už si tam se mnou nevěděli rady. Chodí mě převazovat každý den. Ta noha je opravdu ohrožená. Cévy jsou tam špatné,“ cituje zpěváka server TN.

Pavla Tomicová

Pavla Tomicová se důvěrně svěřila, proč musela skončit v seriálu ZOO. Trápí ji zdravotní problémy

Zpívání a fanoušci ho drží při životě

Přestože ikona československé dechovky bojuje se zdravotními peripetiemi už léta a aktuálně její stav není ideální, začala znovu koncertovat. „Zrovna se chystám, že zítra pojedu už účinkovat. Sice mě musí k mikrofonu donést, protože pohybu jsem neschopný, ale jinak je to vlastně dobrý,“ svěřil se webu Zíma. Bez vystupování a svých věrných fanoušků si nedovede svůj život představit. Jejich přízeň mu prý neskutečně pomáhá.

Jan Potměšil

Herec Jan Potměšil přiznal, že ho trápí vážné zdravotní problémy: Ztrácí váhu i paměť a dokonce skončil na přístrojích

Kvůli své zdravotní indispozici musí při vystoupení sedět. Stává se, že kvůli absenci bezbariérových vstupů na jeviště prostě musí zpívat pod podiem. Jakmile však spustí své největší hity, pokaždé to publikum uvede do varu. „To účinkování je to jediné, co mě ještě drží při životě. Protože jinak už tady nemám co dělat. Už mě to tady taky moc nebaví. Ale to publikum mi dává sílu, je to moje veliká radost, teda spolu s rodinou,“ řekl odhodlaný zpěvák webu.

Jakou písničku od legendy dechovky máte nejraději?

Diskuze Vstoupit do diskuze
61 lidí právě čte
Zobrazit další články