Vnučka si pro babičku připravila nezapomenutelné překvapení. Její reakce je tak upřímná a dojemná

Nejkrásnější překvapení si pro svou babičku připravila malá vnučka. Video ukazuje dojemné setkání.

Stará osoba i Zdroj fotografie: Pxhere
                   

Rodinné návštěvy mnozí berou jako nutné zlo a hodiny strávené v obývacím pokoji své tetičky, babičky či švagrové se snaží přetrpět, přestože by mnohem raději věnovali svůj čas jiné aktivitě. Jiní ale tyto chvíle milují a jsou rádi, že se nevidí se svými nejbližšími jen na Vánoce, narozeniny a jiné speciální dny. Když potom zasáhne vyšší moc a nevidíme rodinné příslušníky opravdu dlouho, je shledání o to srdečnější a radostnější.

Covid ovlivnil vše

Doba pandemie přišla zničehonic, bez varování a velmi ničivě. Zasáhla snad každý aspekt každodenního života. Kdo by mohl zapomenout na přísné restrikce, kdy po jistou dobu nebylo možné například opustit okres či vycestovat do zahraničí, zavřely se všechny školy, zrušily se kulturní akce a bylo nutné dodržovat mnoho hygienických opatření, včetně nošení roušek a respirátorů, které nebyly zrovna příjemné.

bolest břicha

8 tichých signálů, které pomohou odhalit covid-19 dříve, než se aktivně projeví

Žena s rouškou iZdroj fotografie: Pixabay
Nošení roušek a respirátorů bylo na denním pořádku.

Co ale pandemie ovlivnila snad nejvíce, byly mezilidské vztahy. Naštěstí v době chytrých telefonů, tabletů a notebooků bylo možné komunikovat i na dálku, pro mnoho lidí je toto spojení ale technicky náročné. Týká se to především seniorů, kteří často neumí s moderními technologiemi pracovat. „Hned jak covid začal, koupila jsem své staré mamince telefon, abychom zůstaly ve spojení a viděly se. Kupodivu se s ním naučila poměrně rychle pracovat,“ napsala paní Pavlína T. z Chomutova.

Shledání po dlouhé době

I tento příběh je velmi ovlivněn pandemií. Senioři byli nejzranitelnější skupinou, jak píše web iRozhlas. I tato seniorka velmi trpěla tím, že nemohla vídat svá vnoučata. I přes to, že s vnějším světem komunikovala právě pomocí videohovorů, osobní kontakt nic nenahradí. A tak si pro ni rodina vymyslela krásné překvapení ku příležitosti jejích 75. narozenin.

dětská šikana

Chlapeček je dlouhodobě ve škole šikanovaný. Při návštěvě babičky pro něj rodina připraví dokonalé překvapení, které ho rozpláče

Video ukazuje, jak vnučka vchází do místnosti, kde je její babička. Podle webu CNN se neviděly dlouhých 14 měsíců. Reakce babičky, jak vidí svou milovanou vnučku Franny, je natolik emotivní a srdečná, že z toho naskakuje husí kůže. Velmi milého překvapení nebyla ušetřena ani jiná babička, která poprvé spatřila vnouče, jak DámskýDeník psal.

Jak covid ovlivnil váš život?

Diskuze Vstoupit do diskuze
83 lidí právě čte
Autor článku

Hana Tvrdá

Zobrazit další články