Česko v slzách: Hlavní hrdina seriálu našeho dětství navždy opustil tento svět

Smrt někdejší dětské herecké hvězdy přišla jako blesk z čistého nebe. Osudným se mu zřejmě stalo, že usnul v automobilu během jednoho rozpáleného letního dne.

smrt i Zdroj fotografie: iStock
                   

Fanoušci kultovního seriálu Alf jsou v šoku. Jeho dětská hvězda Benji Gregory za tragických okolností náhle zemřela na parkovišti banky ve městě Peoria v americkém státě Arizona. Herci bylo pouhých 46 let. Jeho bezvládné tělo bylo nalezeno v rozpáleném automobilu, kde zahynul také jeho pes Hans. O smutné události informovala podle agentury AP umělcova sestra Rebecca Pfaffingerová.

Osudným se mu mohlo stát velké vedro

Příčina smrti zatím nebyla zveřejněna, ale s nejvyšší pravděpodobností k ní došlo bez cizího zavinění. Hercova rodina se domnívá, že ve svém autě usnul a osudným se mu stalo velké vedro. V ten den totiž v Peorii podle údajů Accuweather vyšplhala rtuť teploměru k 42 stupňům Celsia. V době smrti byl herec se svým služebním psem, který ve voze rovněž našel smrt.

Hořící svíčky ve tmě

Česko v slzách: Oblíbený seriálový herec nás navždy opustil. Na televizních obrazovkách zářil už od roku 1977

Podle zdrcené sestry trpěla někdejší dětská hvězda bipolární poruchou, depresemi a poruchou spánku, kvůli které zůstávala vzhůru celé dny. Uvedla také, že rodina truchlí nad velkou ztrátou a váží si podpory všech v této těžké době. Fanouškům, kteří chtějí uctít památku jejího zesnulého bratra, navrhla, aby jeho jménem přispěli na nadaci Actors Equity Foundation nebo ASPCA, což jsou organizace, na kterých mu záleželo.

Od herectví odešel k námořnictvu

Herce, jehož život předčasně skončil, nejvíce proslavil ikonický seriál Alf v osmdesátých letech. Jeho děj se točí kolem rodiny Tannerových, které převrátí život naruby, když se do její garáže zřítí roztomilý mluvící mimozemšťan z planety Melmac. Členové rodiny mu začnou říkat Alf a malý chlapec Brian, kterého ztvárnil Gregory, se s ním rychle skamarádí. V době premiéry sitcomu bylo zesnulému herci osm let, píše web TheNewYorkPost.

Zahrál si také ve snímku Jumpin‘ Jack Flash nebo v projektech A-Team, Fantastický Max a The Twilight Zone. Žádná role už ale nepředčila tu ze seriálu Alf. Podle serveru TheIndependent Gregory v roce 2003 ukončil svou hollywoodskou kariéru a vstoupil do amerického námořnictva, kde se stal pomocným leteckým dělníkem. O dva roky později byl čestně propuštěn a v roce 2006 se oženil se svou manželkou Sarah.

Co si myslíte o náhlém úmrtí dětské hvězdy?

Diskuze Vstoupit do diskuze
57 lidí právě čte
Zobrazit další články