36letá žena přežila mrtvici: Teď popisuje, co byla ta chyba, která se jí málem stala osudnou

Po přežití mrtvice zažívá žena velmi zvláštní situace. Zároveň si uvědomila, co bylo důvodem jejích zdravotních problémů.

Ruka na nemocničním lůžku i Zdroj fotografie: Piqsels
                   

Kvůli globálnímu oteplování zažívá svět rok od roku stále teplejší počasí. Často přijdou i do České republiky úmorná vedra, která potrápí nejednoho člověka. Vysoké teploty působí na lidský organismus spíše negativně. Hrozí dehydratace, úpal, úžeh a spálení od sluníčka. Málokdo ale tuší, že hrozí mnohem větší riziko mozkové mrtvice. V takovém případě jde o život a rozhoduje každá vteřina.

Její srdce se na tři minuty zastavilo

Šestatřicetiletá žena jménem Jade se účastnila letní zahradní párty se svými přáteli. Měla ráda teplo, ovšem ten den bylo skutečné vedro, rtuť teploměru se zastavila těsně pod 40 stupni Celsia. Akce probíhala normálně, Jade dosud nepociťovala žádné potíže ani na sobě nepozorovala jakékoli změny. Šla si tedy zakouřit, přičemž se posadila k piknikovému stolu přímo na sluníčko. V tu chvíli se začala cítit divně.

„Cítila jsem, že se mi začala zvětšovat hlava a moje tělo se začalo zmenšovat. (…) Najednou všechno zčernalo a to byl okamžik, kdy jsem věděla, že umřu,“ cituje ženina slova web Lelum. Její přátelé okamžitě zavolali záchranku, která ji převezla do nemocnice. Jadein stav se ovšem rapidně zhoršoval, lékaři ji dokonce museli resuscitovat. Její srdce se na 3 minuty zastavilo, nakonec se ji ale podařilo vrátit zpět k životu.

Nyní žena vnímá paranormální jevy

Jade měla obrovské štěstí, že přežila. Po čase si ovšem začala uvědomovat, že se něco změnilo. Cítila se zvláštně a brzy pochopila, že vnímá paranormální jevy. Na svém TikTokovém profilu zveřejnila video, v němž popisuje své zážitky. Vždy jsem měla obrovský strach ze smrti, ten ale po tom, co se stalo, zmizel. Vím, že až přijde můj čas, nebudu se bát,“ svěřuje se v nahrávce. Dále uvedla, že jakmile si nasadí hodinky, přestanou fungovat. Slýchává zvláštní zvuky, šepot a vídá rozmazané postavy.

@jade.loves.crime Reply to @cutiebones11 What I learned from clinically dying #nde #death #creepyfacts #storytime #mydeathstory #mydeath ♬ original sound – Jade.Explains.Death

Jade si je kvůli svým zážitkům jistá, že život po smrti existuje. Zároveň si uvědomuje, jak nebezpečně se chovala, když byla dlouho na slunci bez jakékoli ochrany těla. Mrtvice obecně je velmi nebezpečná a je třeba znát její příznaky, aby mohl člověk rychle reagovat. Na DámskémDeníku jsme již známky mozkové mrtvice u žen detailně popisovali.


Co si o jejím stavu myslíte?

Diskuze Vstoupit do diskuze
66 lidí právě čte
Zobrazit další články