Matka mu likviduje jeden vztah za druhým: „Poslední přítelkyně si kvůli ní vytrpěla peklo,“ píše Jakub (32)

To, že mu matka ničí záměrně vztahy, mu došlo, až když ji přistihl při něčem opravdu nechutném.

Tchyně pozoruje mladý pár i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Matky dokáží pro své děti dělat neuvěřitelné věci, i když je to někdy spíše na škodu. Čtenář Jakub se rozhodl svěřit se svým příběhem, aby tak varoval ostatní syny před tím, čeho jsou matky schopné. Zároveň by právě maminkám rád otevřel oči, aby si uvědomily, že jejich synáčci mají nárok na vlastní život a založení rodiny. To, čeho je jeho máma schopná, si ale uvědomil až příliš pozdě.

Neřešil, že mu vztahy nevycházejí

Pan Jakub Ž. nedávno oslavil své dvaatřicáté narozeniny a především z finančních důvodů stále žije se svými rodiči. Dohodl se s nimi, že jim bude přispívat nutnou částku, zbytek si bude šetřit, aby si později mohl vzít hypotéku a koupit vlastní dům. S mámou i tátou měl spíše kamarádský vztah, nikdy před nimi neměl tajnosti a opravdu k nim choval úctu a velkou lásku. Když ovšem zjistil, o co celou dobu jeho matce jde, velmi ho to zklamalo.

„Měl jsem několik vztahů, ale nedopadlo to, vždy jsem si myslel, že to prostě jen nebyla ta pravá,“ svěřuje se v dopise zaslaném do redakce DámskéhoDeníku pan Jakub. Ve skutečnosti mu vždy až máma otevřela oči a upozornila jej na věci, které mu poté začaly na partnerkách vadit. Do té doby tomu ale nepřikládal váhu. „Neuvědomil jsem si, že mi vlastně matka ničí všechny vztahy,“ píše dále čtenář.

Jeho matka udělala něco nepřípustného

Až když poznal Janu, věděl, že je to ta pravá. Rodičům ji představil až po půl roce, otec z ní byl nadšený, ale matka se tvářila zvláštně. „Když jsme byli sami, řekla mi, že jí na ní něco vadí, ale že to jistě poznám časem sám, načež jsem jí řekl, že s ní jsem už půl roku,“ popisuje situaci pan Jakub. Matka byla zaražená, protože pochopila, že Janu synovi jen tak nevymluví. A tak udělala něco opravdu nechutného. „Viděl jsem ji, jak Janě plive v kuchyni do kávy,“ líčí dále čtenář.

V tu chvíli si uvědomil, jak toxicky se jeho matka chová. Ještě ten den se odstěhoval ke své přítelkyni a matce oznámil, že to bylo naposledy, co se takto hnusně chovala. „Snad se poučí a uvědomí si, že i já mám nárok na svůj život bez ní. Vždyť jsem už dospělý. Matky, prosím vás, nechte své syny žít vlastní život. Nebojte se, stále vás budou mít rádi, o to víc, když je necháte volně dýchat,“ končí svůj dopis čtenář Jakub.

Přestože je to pro matky těžké, má pan Jakub pravdu. Rozhodně by neměly rozhodovat za své syny a takto jim řídit život, snažit se, aby navždy zůstali žít s rodiči. Nedej bože je stavět do nepříjemné situace, jako to udělala paní Tereza, jejíž příběh jsme na DámskémDeníku nedávno zveřejňovali.

Co si myslíte o chování Jakubovy matky?

Diskuze Vstoupit do diskuze
95 lidí právě čte
Zobrazit další články