„Manžel se chová jako dítě, beze mě je úplně bezradný. Dávám to za vinu své tchyni,“ píše Milena

Manžel paní Mileny se nedokázal smířit s faktem, že už na něj jeho partnerka nemá tolik času. Začal se proto chovat jako malé dítě.

                   

Dříve bývalo pravidlem, že muži byli vychováváni k představě, že to oni jsou nejdůležitější součástí rodiny a žena je tu od toho, aby je poslouchala. I když už jsme dávno od podobných předsudků ustoupili, v myslích celé řady mužů tato představa stále přetrvává a chovají se tak, že jejich partnerky musí držet pusu a krok.

Z lásky jsem ho obskakovala

Se svým příběhem se do redakce DámskéhoDeníku rozhodla přispět i čtenářka Milena. Ta si v zaslaném dopise postěžovala na chování svého manžela, kterého tak přirovnala ke třetímu dítěti. Milena se netají tím, že je z celé situace neskutečně vyčerpaná.

„Po svatbě jsem kolem svého manžela s láskou skákala a doslova mu všechno dávala až pod nos,“ začíná svůj příběh Milena. „V tu chvíli, když jsem ještě byla plná ideálů, jsem vlastně netušila, že si sama na sebe šiju bič,“ přiznává.

Začal se chovat jako dítě

Milena a její manžel mají dvě děti, které se narodily krátce po sobě. Ačkoli to tak dvojice vlastně neplánovala, protože mezi dětmi chtěli větší věkový rozestup, děti si přáli tak jako tak. Proto narození dětí krátce po sobě nějak neřešili. Milena v dopise přiznala, že otěhotněla napříč tomu, že prvního syna stále plně kojila.

„Na druhé miminko jsem se těšila, netušila jsem ale, jaké galeje mě čekají,“ svěřuje se čtenářka Milena v zaslaném dopise. Dále pokračuje tím, že krátce po narození druhé dcerky se její manžel začal chovat jako dítě. Neustále se snažil strhnout na sebe pozornost a byl dotčený, když se mu jeho žena dostatečně nevěnovala.

Dožadoval se pozornosti

Dvě malé děti na krku a starost o domácnost dávaly Mileně podstatně zabrat. Netají se tím, že toho kolikrát měla plné kecky. A její manžel situaci rozhodně nepomáhal. „Začal se dožadovat pozornosti,“ píše Milena. „Najednou mu vadilo, že mu nedonesu jídlo až pod nos, že se ho po příchodu z práce neptám, jak se měl, a že kolem něho zkrátka neskáču tak, jak byl zvyklý,“ popisuje situaci, která velmi rychle začala být neúnosnou.

partneři při hádce iZdroj fotografie: Depositphotos

Podle Mileny její manžel nedokázal snést fakt, že už se nemůže naplno věnovat jenom jemu, protože má přece i dvě malé děti. Podle Mileny byla velká chyba i ve výchově, proto část viny přikládala i své tchyni, která svého syna naučila, že žena je tu od toho, aby o muže pečovala a byla mu kdykoliv k ruce.

Snaží se ho převychovat

Milena v závěru svého dopisu přiznala, že už toho má plné zuby a cítí se vyčerpaná. Nicméně ani tak nechce o svého muže přijít, proto se ho rozhodla tajně převychovat. Předchází tomu, že se muž urazí pokaždé, když na něho nemá čas, a místo toho se ho snaží chválit za každou byť naprostou maličkost. On se pak cítí důležitý a nemá takovou potřebu stěžovat si, že mu manželka není 24 hodin po ruce.

Jak byste se v situaci paní Mileny zachovali vy?

Diskuze Vstoupit do diskuze
143 lidí právě čte
Zobrazit další články