Video, ze kterého naskakuje husí kůže: Muž přímo před zraky kolemjdoucích vzal dítě od jeho rodičů

Únos dítěte na ulici bohužel není nemožný, a to dokonce ani v případě, že je kolem mnoho lidí. Toto video to jen potvrzuje.

i Zdroj fotografie: Piqsels
                   

Svět je bezesporu plný krásných duší, které chtějí konat dobro ne pro sebe, ale pro blaho ostatních. A potom jsou věci, nad kterými zůstává rozum stát. Brutalita některých činů se rozhodně neslučuje se zdravým psychickým stavem, a co je snad nejpalčivější, je laxnost veřejnosti vůči činům, které se jí dějí přímo před očima.

Smutné příběhy jsou na denním pořádku

Únos dítěte je hrůzný čin. Jeho nejčastější příčinou je obchod s lidmi, jak uvádí web SpyShop24. Možná pohnutka je ale také získání výkupného, které se zdaleka nemusí týkat „pouze“ dětí. DámskýDeník popisoval příběh muže, který se dostal do finanční tísně a nenapadlo jej nic lepšího než předstírat vlastní únos, aby z rodiny dostal peníze.

Dětem je nutné vštípit základní bezpečnostní pravidla, a eliminovat tak možnost případného únosu. Mezi ta patří nesedat s cizími osobami do auta, nic si od nich nebrat a nejlépe s nimi vůbec nekomunikovat. Důležité také je, aby věděly, na koho se obrátit a požádat o pomoc. Mohou to být rodiče, učitelé, ale také náhodní kolemjdoucí na ulici. Zkrátka na sebe upozornit. Velkým rizikem dnešní doby je také internet, konkrétně sociální sítě, kde se lidé vydávají za přátele dětí. Ty jsou zranitelné a často mnohem více otevřené, než by byly ve skutečném světě.

Zinscenovaný akt na ulici

Mnoho lidí si myslí, že únosy dětí jsou pečlivě plánovány. Zatímco dle webu Lidovky v České republice řeší policisté přibližně 10 únosů za rok, přičemž únoscem bývá často jeden z rodičů, který se dítěte nechce vzdát ve prospěch druhého, v jiných zemích je situace jiná. Například v Litvě zkusila skupina malý test, který měl ukázat, nakolik jsou lidi na ulici všímaví, případně lhostejní vůči tomu, co se kolem nich děje. Zveřejněný příspěvek z TikToku mluví jasně.

@defensapropia1

Secuestran a un Niño y la gente reacciona así… ⚠️Es un experimento para ver cómo reacciona la gente. En muchas situaciones, pocas personas se atreven a ayudar (de forma directa o indirectamente) Por eso,no pode depender de otras personas o pensar que, „eso no me va a pasar“ Dime, ¿tu qué hubieses hecho en esta situación? – – Si quieres aprender más sobre defensa personal y apuntarte a nuestras clases online y presenciales, escríbeme la palabra CLASE y te comento. #defensapersonal #defensapersonalfemenina #defensapersonalmujeres #autodefensa

♬ sonido original – Robin Labrada

Lidé bohužel i přes to, že mají jasný únos dítěte přímo před očima, často odvrátí zrak a jdou dále. Jen v několika málo případech se stalo, že by kolemjdoucí zareagoval správným způsobem. Ve většině případů se jednalo o ženy. „Vůbec si nedokážu představit, že bych toho byl svědkem, určitě bych pomohl,“ říká pan Roman z Velkého Meziříčí.

Jak byste se zachovali vy?

Diskuze Vstoupit do diskuze
116 lidí právě čte
Autor článku

Hana Tvrdá

Zobrazit další články