Díky jednoduché přípravě a výtečné chuti si tento nepečený dort připravíte velmi rychle a pochutnáte si na něm třeba u odpolední kávy.
Nepečené dorty jsou jednoduché, rychlé na přípravu a mají lehkou a svěží chuť. Za chvíli si vytvoříte dort jako z cukrárny. Není ani zapotřebí shánět zvláštní ingredience, většina vám už určitě leží v poličce. Je to skvělý dezert, kterým uděláte radost každému.
Přísady na přípravu dortu
Přísady nejsou nijak neobvyklé, jsou k dostání v každém větším i menším supermarketu. Korpus se zakládá na sušenkách a másle. Díky sušenkám už nebude potřeba ho ani nijak více doslazovat a máslo korpus, po odležení v ledničce, udrží pěkně pohromadě. Krém je především z banánů, kakaa a zakysané smetany a se ztuhnutím nám pomůže želatina.
Ingredience na přípravu korpusu
- 100 g sušenek
- 50 g másla
Ingredience na přípravu krému
- 2-3 ks banány
- 400 ml zakysané smetany nebo jogurtu
- 100 ml mléka
- 6 lžic cukru krystal
- 3 lžíce kakaa (nebo 80-100 g hořké čokolády)
- 10 g želatiny
Postup k přípravě nepečeného dezertu
Nejdříve si rozpustíme želatinu ve studené vodě a necháte nabobtnat. Dále na korpus rozlámete sušenky a necháte je rozmixovat v mixéru do jemna. Mezitím rozpustíte máslo a pak jej promísíte s rozemletými sušenkami. Pak těsto dejte do formy a vložte do chladu, dokud neztuhne.
Na přípravu krému si v hrnci smíchejte mléko, připravenou směs s želatinu, cukr a kakao. Poté to zahřejte, dokud se želatina nerozpustí. Není potřeba, aby to přešlo varem. Nakonec odstraňte ze sporáku a přidejte jogurt nebo zakysanou smetanu. Oloupejte a rozpulte banány, které položíte na ztuhlý korpus a zalijte krémem.
A potom už jen necháte v ledničce na 3-4 hodin. Za pár hodin dort vytáhnete z ledničky a podle svého gusta můžete dozdobit buďto ovocem, čokoládou nebo šlehačkou. A pak nastává chvíle, kdy už si můžete pochutnat na svém sladkém čokoládovém dezertu.