Nepečený čokoládovo-banánový dort ze základních surovin. Vychlazený je lepší než zmrzlina

Díky jednoduché přípravě a výtečné chuti si tento nepečený dort připravíte velmi rychle a pochutnáte si na něm třeba u odpolední kávy.

i Zdroj fotografie: Unsplash
                   

Nepečené dorty jsou jednoduché, rychlé na přípravu a mají lehkou a svěží chuť. Za chvíli si vytvoříte dort jako z cukrárny. Není ani zapotřebí shánět zvláštní ingredience, většina vám už určitě leží v poličce. Je to skvělý dezert, kterým uděláte radost každému.

Přísady na přípravu dortu

Přísady nejsou nijak neobvyklé, jsou k dostání v každém větším i menším supermarketu. Korpus se zakládá na sušenkách a másle. Díky sušenkám už nebude potřeba ho ani nijak více doslazovat a máslo korpus, po odležení v ledničce, udrží pěkně pohromadě. Krém je především z banánů, kakaa a zakysané smetany a se ztuhnutím nám pomůže želatina.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Ingredience na přípravu korpusu

  • 100 g sušenek
  • 50 g másla

Ingredience na přípravu krému

  • 2-3 ks banány
  • 400 ml zakysané smetany nebo jogurtu
  • 100 ml mléka
  • 6 lžic cukru krystal
  • 3 lžíce kakaa (nebo 80-100 g hořké čokolády)
  • 10 g želatiny

Postup k přípravě nepečeného dezertu

Nejdříve si rozpustíme želatinu ve studené vodě a necháte nabobtnat. Dále na korpus rozlámete sušenky a necháte je rozmixovat v mixéru do jemna. Mezitím rozpustíte máslo a pak jej promísíte s rozemletými sušenkami. Pak těsto dejte do formy a vložte do chladu, dokud neztuhne.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Na přípravu krému si v hrnci smíchejte mléko, připravenou směs s želatinu, cukr a kakao. Poté to zahřejte, dokud se želatina nerozpustí. Není potřeba, aby to přešlo varem. Nakonec odstraňte ze sporáku a přidejte jogurt nebo zakysanou smetanu. Oloupejte a rozpulte banány, které položíte na ztuhlý korpus a zalijte krémem.

A potom už jen necháte v ledničce na 3-4 hodin. Za pár hodin dort vytáhnete z ledničky a podle svého gusta můžete dozdobit buďto ovocem, čokoládou nebo šlehačkou. A pak nastává chvíle, kdy už si můžete pochutnat na svém sladkém čokoládovém dezertu.

Diskuze Vstoupit do diskuze
103 lidí právě čte
Zobrazit další články