Nevylévejte nálev z okurek. Známe marinovací techniku jakéhokoliv masa, kterou používají i proslulí šéfkuchaři

Nálev z okurek se dá mnohostranně využít. Naučíme vás několik triků, které se rozhodně vyplatí znát. Tušili jste například, že s nálevem z okurek připravíte chutné maso nebo sýry.

i Zdroj fotografie: se souhlasem Chutný TV
                   

Nálev z okurek se hodí nejen pokud máte kocovinu po velkém požití alkoholu, občas ho můžete přilít také do různých pokrmů, kterým dodá chuť. Nebo můžete jednoduše vyzkoušet náš recept na jemné maso s fantastickou chutí. Otestujte ho už zítra, až budete připravovat oběd. Je to opravdu skvělý recept. Nebudete litovat.

Nejměkčí maso s fantastickou chutí

Tento nápad využívají i kuchaři v profesionálních kuchyních. Díky nálevu je maso perfektně ochucené, jemné a vláčné. Na recept budete potřebovat vepřové maso na šest plátků, například kýty. Dále sůl a 100 mililitrů nálevu z okurek. Připravte si také pepř, sladkou papriku, 50 gramů hořčice, 100 gramů zakysané smetany nebo stejné množství majonézy, 10 gramů tvrdého sýru, 150 gramů nakládaných okurek a jedno rajče.

iZdroj fotografie: Pixabay.com

A jak na to? Maso nakrájejte na silnější plátky a udělejte na jejich povrchu šikmé řezy. Poté maso vložte do uzavíratelného sáčku a přidejte k němu nálev z okurek, hořčici a veškeré koření. Tedy sůl, pepř a papriku. Potom sáček zavřete a směs uvnitř dobře promíchejte. Po chvíli maso vyjměte a přendejte na plech. Plátky masa pak potřete smetanou nebo majonézou a přidejte ostatní přísady. Tedy okurku, rajčata a nakonec strouhaný sýr.

Šup s tím do trouby

Takto připravené maso dejte péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na 35 minut. Doporučujeme k tomuto skvělému masitému pokrmu uvařit brambory. Přejeme dobrou chuť. Kromě tohoto masa můžete nálev z okurek využít také na marinování sýra. Marinovat lze měkké i tvrdé sýry. Sýr získá výraznou chuť a aroma. Do nálevu lze vložit také vejce na tvrdo. Budete mile překvapeni jeho chutí. Vykouzlíte z nich skvělé předkrmy.

iZdroj fotografie: Pixabay

Maso můžete do okurkového nálevu naložit i na noc. Pak jej můžete připravit jakýmkoli způsobem. Pokud plánujete k masu připravit bramborovou přílohu, pak je uvařte v nálevu z okurek. Budou mít originální chuť. A jak jsme naznačili na začátku, jde také o léčivý nápoj. Nálev funguje jako regenerační nápoj pokud jste to přehnali s alkoholem, ale i po intenzivním cvičení. Nálev totiž zmírňuje bolesti svalů.

Zdroj: Chutný TV

Diskuze Vstoupit do diskuze
61 lidí právě čte
Zobrazit další články