Barista prozradil, jak snadno doma bez kávovaru udělat luxusní pěnu na jakoukoliv kávu s dokonalou konzistencí

Pokud máte rádi tento horký nápoj hezky napěněný jako v kavárně, nezoufejte, stejně si jej totiž můžete připravit doma pomocí vlastních sil.

i Zdroj fotografie: Unsplash
                   

Při představě chutného pěnivého cappuccina se některým již sbíhají sliny. Takovouto konzistenci dokáže napodobit i šikovný domácí kávovar, můžete si jej však připravit i vlastnoručně. Tím, že si vše budete chystat sami dokážete navíc ovlivnit výslednou chuť, množství kávové směsi apod. Na vršek si nesmíte zapomenout přidat krásné kakaové zdobení.

Potřebné ingredience a příprava

Na krémové a napěněné cappuccino si nachystejte instantní kávu, cukr, vodu, 250 ml mléka a trochu kakaového prášku na finální dozdobení šálku. Do prázdné skleničky nasypte 2 čajové lžičky kávy a 4 lžičky cukru, které spolu následně promícháte. Do této směsi přidáte polévkovou lžíci studené vody z kohoutku a opět důkladně smícháte.

iZdroj fotografie: Unsplash
Nezapomeňte na kakaové zdobení nahoře. Nejlepší je na to použít sýtko.

Vodu budete přidávat po troškách a stále míchat, dokud vám nevznikne zlatá kašička barvou a konzistencí připomínající řídké arašídové máslo. Z této hmoty odeberete jednu čajovou lžíci, vložíte ji do hrnku, ten do poloviny zalejete horkým mlékem a mícháte. Jakmile se ve vašem hrnku objeví pěna, dolejete zbytek mlékem, znovu pomalu promícháte a podáváte.

Tipy a triky na zlepšení

Celá směs se připravuje za studena, jedinou teplou složkou je tak mléko, které přidáte až na samotný závěr. Nejspíše vám chvíli potrvá, než dojdete ke správně konzistenci kašičky, z níž cappuccinu připravujete. Při prvních pokusech zkoušejte přidat při míchání jen 2 lžíce a postupně přidávejte. Nesmíte je však nalít obě najednou, vodu přilejte vždy až po promíchání a jen po troškách.

iZdroj fotografie: Unsplash
Dnes již můžete koupit nejrůznější vzorníky a zdobičky, přes které kakao nasypete v požadovaném tvaru.

Jelikož se do hrnku o objemu 200-250 ml vkládá jen jedna čajová lžíce směsi, můžete si zbylou uložit do misky a schovat do lednice na příště. Nezapomeňte však kašičku po vytažení z chladničky nechat zteplat a znovu ji promíchejte. Pěna se nevytvoří automaticky, záleží na míchání – příliš pomalé pohyby vám mléko nenapění, velmi rychlé ji naopak zase srazí.

Zdroj: Pam’s Daily Dish

Diskuze Vstoupit do diskuze
105 lidí právě čte
Zobrazit další články