Dokonalý křenový sendvič hotový raz dva. Tajemství tkví v jedné klíčové surovině

Vyzkoušejte tento jednoduchý, nenáročný a rychlý recept na křenový sendvič s hořčicí, který je ideální jako rychlá svačinka.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Jednoduchý, rychlý a dokonale chutný. To je tento křenovo-hořčicový sendvič, jehož příprava vám zabere pouze několik minut a rozhodně stojí za to, ho vyzkoušet. Také je velmi bohatý na vitamíny, které se v této době rozhodně budou hodit. Vyzkoušejte tedy tuto rychlou svačinku, která zasytí a zaručeně potěší vaše chuťové buňky.

Ingredience:

  • 25 dkg vařené šunky nebo žebírek
  • 4 dkg másla
  • 2 polévkové lžíce zakysané smetany
  • 2 polévkové lžíce hořčice
  • strouhaný křen podle chuti
  • 12 plátků sendvičového chleba
iZdroj fotografie: Freepik

Pokud máte všechny ingredience připravené, postup je poté velmi jednoduchý. Co se týče množství, klidně si jednotlivé poměry surovin upravte dle chuti nebo potřeby. Můžete také přidat například sýr nebo co máte rádi a vychutnat si tak pokaždé jinou variantu tohoto jídla. Tak a pojďme se do toho pustit.

Nedříve ze všeho si připravte plech, který vyložíte papírem na pečení. Na něj si uložíte připravené plátky sendvičového chleba. Poté si v menší misce smícháte zakysanou smetanu, hořčici, polovinu másla a strouhaný křen. Pořádně promícháte a podle chuti můžete cokoliv dalšího přidat.

Poté si jednotlivé plátky sendvičového chleba namažete druhou polovinou másla a poté na ně nanesete připravenou směs hořčice, smetany a křenu. Navrch uložíte nakrájené pláty vařené šunky nebo kousky žebírek od kosti. Navrch můžete ještě přidat plátkový sýr a poté vložíte do trouby, předehřáté na 180 stupňů, kde pečete podle potřeby zhruba 5-10 minut.

iZdroj fotografie: Freepik

Když máte hotovo, pouze jednotlivé chleby naservírujete na talíř a posypete troškou čerstvého strouhaného křenu, který tomu dodá ještě ten pravý šmrnc. Toto jídlo se dokonale hodí například na Velikonoční hostinu nebo jen tak, jako rychlá, chutná a zdravá svačinka.

Diskuze Vstoupit do diskuze
96 lidí právě čte
Zobrazit další články