Nevíte, co v neděli připravit rodině k obědu? Zde je tip na jídlo, které může být pro někoho lehce neobvyklé a možné by vás ani nenapadlo si jej připravit.
Pokud máte o víkendu chuť na kus masa, máme tu recept přímo pro vás. Hlavní roli na talíři hraje vepřová kotleta obalená v bramboráku. Ideální je si maso naložit a nachystat ještě předcházející den večer, samotná příprava pak zabere 1 hodinu. Výsledek však stojí za to, a pokud váháte, zda si pokrm připravit, tak se nebojte a riskněte to. Určitě nebudete zklamáni!
Ingredience a prvotní přípravy
Na přípravu 4 porcí budete potřebovat 4 plátky vepřových kotlet, 3 středně velké brambory, polovinu hrnku hladké mouky, 1 vejce, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, případně podle chuti sýr na posypání výsledného kousku na talíři. Ve východní kuchyni se například ještě maso potírá zakysanou smetanou, v základu ji však nebudete potřebovat.
Ideální je si maso předpřipravit ještě předcházejícího večera, aby tak nasálo chuť a druhý den se s ním i lépe pracovalo. Kotlety z obou stran osolte, opepřete, případně lehce zakápněte olejem a zabalené schovejte do lednice. Zde si přes noc poleží, dokud je nevytáhnete před začátkem přípravy oběda další den dopoledne.
Samotný postup přípravy oběda
Nejprve oloupete a nastrouháte připravené brambory, které necháte následně 25 minut odstát, aby z nich vytekla všechna voda. Během této doby si vytáhnete maso z lednice a obalíte jej v mouce. Následně z brambor vymačkáte a vylejete zbývající vodu, přidáte vejce, mačkaný česnek a 2 lžíce mouky. Všechno důkladně promíchejte.
Kotlety obalené v mouce následně zabalíte do vzniklé bramborové hmoty. Pokud již máte rozpálený olej na pánvi, můžete do něj klást kotlety a smažit je do zlatova. Výsledný pokrm můžete ještě ozdobit strouhaným sýrem. Pokud by však členům vaši domácnosti takto připravované kotlety zachutnaly, tak vám nebude stačit připravit pro každého jen jednu.