Ve skryté jeskyni bylo nalezeno devět opuštěných štěňat. Záchranná akce se šťastným koncem

Ve zprávách i na sociálních sítích se často objevují příběhy, v nichž jde o záchranu zvířat. Nejkrásnější jsou pak samozřejmě ty, které skončí šťastně, a když v nich navíc hrají roli mláďata, je to úplně nejlepší. Právě takový je tento příběh.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Pracovníci neziskové organizace Hope For Paws, sídlící v kalifornském Los Angeles, byli právě na pohřbu kolegyně, když dostali zprávu o tom, že v těžko přístupné jeskyni jsou malá štěňata, která jsou evidentně bez matky. Okamžitě se tam vypravili a pomocí jídla se snažili štěňata vylákat ven, což se částečně dařilo a pejsci si nabízené jídlo opatrně brali z rukou. První mládě se podařilo vytáhnout, ale ostatní se něčeho polekala, začala kňučet a stáhla se dovnitř jeskyně, jejíž ústí bylo poměrně nízko nad zemí.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Vzhůru do jeskyně

Mladý štíhlý záchranář vybavený čelovkou, kamerou a odchytovou tyčí se vydal za nimi do nitra jeskyně. Problém byl v tom, že se štěňata schovala za rohem, který jeskyně uvnitř přirozeně vytvářela. Postupně se mu podařilo štěňátka pomocí tyče opatrně odchytit a vytáhnout je ven, ačkoliv manipulace s tyčí a pejsky byla v úzkém a tmavém prostoru jeskyně velice náročná. Štěňátka ze strachu při vytahování z úkrytu hlasitě naříkala, což po nějakou dobu pokračovalo i venku, ale brzy se díky laskavému přístupu pracovníků organizace uklidnila. 

iZdroj fotografie: Depositphotos

Nenadálý problém

K části ukrytých štěňat se však zachránci nemohli dostat, a tak se k nim pokoušeli prokopat nově vytvořeným tunelem. Při jeho hloubení však museli být velice opatrní, protože skála nebyla úplně pevná a hrozilo zhroucení. Aby mladík mohl vytáhnout dvě ze štěňátek, musel se do otvoru vsoukat celý a jeho kolegové ho potom museli vytáhnout za nohy postupně i s pejsky.

Nakonec se jim z jeskyně podařilo zachránit osm štěňátek. Mladík se však do jeskyně ještě vrátil a zdálo se mu, že slyší v dáli pohyby. Toto poslední, deváté štěňátko, mělo veliké štěstí, že záchranáři neodešli předčasně, protože na rozdíl od sourozenců na sebe vůbec neupozorňovalo zvuky a i během vytahování bylo úplně tiché. Naštěstí se však podařilo zachránit všechna štěňata a převézt je do bezpečí záchranné stanice.

Diskuze Vstoupit do diskuze
54 lidí právě čte
Zobrazit další články