Připravte si k snídani zdravější variantu palačinek. Tak oblíbený pokrm jako jsou palačinky nemusí být připravován jen s mlékem a vejci, vyhněte se jim, jde to i bez nich.
Někteří lidé se vejcím a mléku vyhýbají z přesvědčení. Jiní lidé by vejce i mléko jedli rádi, ale vyznačuje se u nich na tyto suroviny alergie. Ať už patříte do jakékoli z těchto dvou kategorií nebo jste jen zvědaví, vítejte. Najdete zde recept na lahodné palačinky bez použití vajec a mléka. Nemusíte se bát, že by jim něco chybělo. Palačinky jsou stejně tak dobré i chutné jako klasický recept na palačinky z mléka a vajec. Vyzkoušejte je a uvidíte sami, určitě vás mile překvapí.
Na palačinky bez vajec a mléka budete potřebovat:
- 200 gramů mouky
- 1 polévková lžíce cukru
- 2 polévkové lžíce oleje
- 250 mililitrů minerální vody
- trochu soli
- 1 balení vanilkového cukru
Postup přípravy palačinek
V prvním kroku prosejte do větší misky mouku, aby v palačinkách nedělala rušivé hrudky. Následně přidejte 1 polévkovou lžící cukru,1 balíček vanilkového cukru a trošku soli, záleží, jak moc jste zvyklí solit. Vše důkladně promíchejte, ať jsou suché suroviny ve směsi rovnoměrně rozložené.
Pokud máte důkladně promícháno, přidejte do suchých surovin 250 mililitrů minerální vody a opět promíchejte. Jako poslední surovinu pro přípravu palačinek přilijte 2 polévkové lžíce oleje. Těsto míchejte tak dlouho, dokud nevznikne jednotné a úplně hladké těsto jako jste zvyklí z klasického receptu s vejci a mlékem.
Na mírný oheň postavte přiměřeně velkou pánev, dejte na ni trochu oleje, másla či sádla. Až se pávek rozehřeje a tuk rozpustí, nalijte naběračku těsta na pávek a pečte tenké palačinky. Nejprve smažte z jedné strany, až půjde těsto zvednout, obraťte palačinku a smažte z druhé strany. Smažte palačinky na obou stranách do zlaté barvy. Palačinky jsou nejlepší čerstvé a teplé. Podávat je můžete se zmrzlinou, čokoládou, ovocným jogurtem, bílým jogurtem s cukrem, medem, džemem, ovocem a dalšími surovinami.