Celulitida – Jak proti ní efektivně bojovat?

i Zdroj fotografie: Adobestock
                   

Celulitidu zná důvěrně většina žen. Bohužel trápí více než 85% žen a jen 10% mužů. Je to kvůli složení kůže a přítomnosti estrogenu. Máte ji i vy? Tak pozorně čtěte dál.

Celulitidu, známou také jako pomerančová kůže, zná většina žen. Až 85% žen s ní má také praktickou zkušenost. Proč netrápí i muže? Celulitida je s ženským tělem spojena zejména díky přebytku ženského hormonu estrogen. To je hlavní důvod, proč muže postihuje jen výjimečně. Pojmenování pomerančová kůže vzniklo kvůli nepěkným hrudkám viditelným na pokožce. Jedná se o zdeformovanou podkožní a tukovou tkáň. Hlavním důvodem jsou poruchy mikrocirkulace, které způsobují hromadění toxinů v tukové tkáni. Celulitida není pouze kosmetickým problémem, ale také zdravotním. Proto je důležité řešit ji včas. Existuje mnoho dezinformací o tom, co celulitidu způsobuje a jak se jí zbavit. Než utratíte majetek za volně prodejné produkty nebo plánujete kosmetický zákrok, přečtěte si prosím fakta a mýty o celulitidě.

i

Fakta a mýty o celulitidě

  • Celulitida se nejčastěji vytváří na hýždích, stehnech a břiše. Nicméně může se objevit téměř kdekoliv na těle, včetně rukou, břicha a prsou.
  • Celulitidu mohou mít ženy v jakémkoli věku. Celulitidě mohou podlehnout mladší i starší věkové kategorie. U mladších ročníků se začíná vyskytovat po pubertě v důsledku hormonálních změn. Je však běžnější u starších žen, protože jejich tělo produkuje méně estrogenu – hormonu, který pomáhá udržovat hladké proudění krevních cév. Méně estrogenu může znamenat horší cirkulaci, což může znamenat i pokles tvorby kolagenu. Proto se doporučuje ženám ve vyšším věku zařadit do péče o své tělo výživové doplňky s obsahem kolagenu, ideálně kolagenu a dalších účinných látek, které úspěšně útočí na celulitidu.
  • Celulitida není omezena na ženy s nadváhou. I ženy s štíhlou postavou a dobrou fyzickou kondicí mohou mít celulitidu. Genetická predispozice hraje důležitou roli a nadváha pouze způsobuje, že je celulitida více viditelná na kůži.
  • Celulitida není způsobena toxiny. I když detoxikace může být prospěšná pro celkové zdraví, není příčinou celulitidy. Ta je spíše spojena s nedostatečným pohybem, špatným krevním oběhem a hormonálními faktory.
  • Celulitida může mít genetickou predispozici. Je pravda, že genetika hraje roli při vzniku celulitidy a může být dědičná. Nicméně strava, cvičení a udržování zdravé hmotnosti také ovlivňují výskyt celulitidy.

Celulitidu, známou také jako pomerančová kůže, zná většina žen. Až 85% žen s ní má praktickou zkušenost.

i

Jak bojovat proti celulitidě?

  • Upravte jídelníček a zvolte vyváženou stravu. Zařaďte potraviny bohaté na vlákninu, zdravé tuky, celozrnný chléb, ryby a dostatek zeleniny, vitamínů a minerálů.
  • Dbejte na dostatečný pitný režim. Vypijte minimálně dva litry vody denně, což pomáhá odstraňovat toxiny z těla. Také můžete konzumovat bylinné čaje a směsi obsahující byliny s diuretickými účinky.
  • Pravidelně cvičte a zvolte cvičení zaměřené proti celulitidě. Začněte s procházkami a postupně přidejte intenzivnější cvičení, které zlepší prokrvení a cévní systém kůže. Doporučuje se cvičit nejméně 3krát týdně.
  • Vyzkoušejte lymfatickou masáž, která podporuje správné fungování kůže a odstraňuje toxiny. Můžete ji provádět sami doma nebo využít speciálních masážních pomůcek.
  • Je třeba se o kůži starat nejen zvenčí, ale i zevnitř. Hlavní roli při procesu stárnutí pokožky má kolagen. Kolagenová vlákna tvoří elastin, který zajišťuje elasticitu pokožky a kyselina hyaluronová je zodpovědná za hydrataci pokožky. Můžete investovat do kvalitního kolagenu v krémech a mastech, i to je způsob výživy pleti. To, jak vypadá vaše pleť zvenčí, je způsobeno především kvalitou výživy zevnitř. Efektivní bude proto výživa kůže zevnitř, například s přípravkem SkinBooster, který obsahuje vše, co ženská pokožka potřebuje.
i
Diskuze Vstoupit do diskuze
83 lidí právě čte
Autor článku

Marek Motyčák

Zobrazit další články