Narodil se bez rukou, život ale nevzdal. Neexistuje větší hrdina než tento 9letý chlapec

Když čekala svého prvního syna, nemohla se dočkat, až uvidí první snímek obrazovky. Brzy na ní čekalo nemilé překvapení, které navždy změnilo její život.

Ruka v ruce i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Katie Whiddon se stala těhotnou ve svých 18 letech. Stejně jako každá jiná matka, i ona se těšila na každý ultrazvuk, který jí přiblížil jejího malého potomka. Avšak ve 20. týdnu těhotenství přišla zpráva, která navždy změnila její život. Zjistilo se, že dítě se nenarodí s kompletními končetinami. Lékař jasně stanovil diagnózu, která oba rodiče velmi šokovala. „Chlapec přijde na svět bez několika končetin,” ozvalo se z úst lékaře, který mladé mamince prováděl ultrazvuk.

Nečekaná zpráva 

Když jsem se dozvěděla, že nebude mít ruce ani nohy, myslela jsem si, že bude odkázán na lůžko po zbytek svého života. Neměla jsem tušení, co nás čeká,“ vzpomíná matka s hrůzou v očích. Nicméně chlapec brzy ukázal, že je silnější a odvážnější, než si kdokoli dokázal představit. Už ve věku pouhých dvou měsíců bylo jasné, že je výjimečný. „Když jsem ho položila na postel, koukala jsem na něj zpoza rohu a viděla, jak si hraje s hračkami.

Byla jsem dojatá slzami a cítila se šťastná a hrdá na to, že bude schopný používat nejrůznější věci a hrát si jako každé jiné dítě“ vysvětluje. 

Je to bojovník

Od toho dne chlapec neustále překvapoval své rodiče. Ve čtyřech letech udělal své první kroky. I když to zní jako nemožné, příroda si vždy najde svou cestu. Chlapec byl naplněn neuvěřitelným odhodláním. Jeho otec ho vždy podporoval a povzbuzoval, když se snažil udělat své první krůčky. „Jdu za tebou!“ smál se malý chlapec. Dnes je Camdenovi již 9 let a opravdu se snaží dělat všechno, co dělají jeho vrstevníci. 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Katie Whiddon-Greene (@katiewhiddon)

Zvládá toho opravdu mnoho

Je to sebevědomý kluk, který se nikdy nevzdává a jak sám říká: „Můj handicap mě neomezuje, dokážu všechno, co dokážou moji spolužáci!“ A skutečně to i dokazuje. Zvládne psát, zvládne číst, ani sportovní aktivity mu nedělají tak obrovský problém, jak se předpokládalo. A spolužáky, ty má opravdu úžasné. Do kolektivu zapadl bez jediného problému a má mnoho kamarádů, kteří ho neustále podporují. Přejeme Camdenovi a jeho rodině jen to nejlepší!

Co na tohoto bojovníka říkáte?

Diskuze Vstoupit do diskuze
118 lidí právě čte
Autor článku

Marek Motyčák

Zobrazit další články