Jak ohřát hranolky, smažené jídlo nebo hamburger, aby měly stále stejnou chuť?

Milovníci hranolek nebo smažených jídel určitě řeší problém, který nastane, pokud jídlo vystydne – hranolky ani hamburger po ohřátí už nejsou tak skvělým pokrmem.

i Zdroj fotografie: Pixabay
                   

Za studena se hranolky ani smažené jídlo jíst nedají. Mikroby budou mít větší šanci se dostat do pokrmu, ale existuje techniky, které zaručí, že hranolky budou chutnat jako čerstvé. Hranolky ale rozhodně není zdravé ani dobré ohřívat v mikrovlnné troubě, i když se k tomu někteří uchylují. Mikrovlnná trouba naopak ještě zhorší jejich strukturu.

Některé metody jsou více známé

K ohřevu hranolek můžete použít pánev, troubu nebo gril. Můžete si všechny metody sami vyzkoušet, stačí si zakoupit hranolky, nechat je vystydnout a druhý den si koupit čerstvé, abyste měli porovnání s těmi včerejšími. Jestli můžete v troubě grilovat, určitě vyzkoušejte tento druh ohřevu. Stačí dát plech na rošt do trouby na horní úroveň, co nejblíže topnému tělesu. Plech vyložte alobalem, dejte hranolky a vložte do trouby. Je tu riziko, že menší kousky hranolků budou spálené, ty větší naopak budou uvnitř stále studené.

iZdroj fotografie: Pixabay

Hranolky v troubě nenechávejte déle jak 5 minut. Je to nejméně vhodná metoda, navíc do trouby nesmíte dát hranolky přímo z lednice, ale musíte je nechat chvíli o pokojové teplotě. K ohřátí můžete použít velkou a kvalitní pánev, na kterou dejte dvě lžíce oleje. Hranolky stačí nasypat a míchat, aby se ohřály rovnoměrně. Tento proces je časově náročnější, protože bude trvat delší dobu, než budou křupavé. Navíc se do pánve musí dávat po menších porcích, aby se všechny vešly na dno pánve.

Ohřátí hranolek v troubě zvládne každý

Stačí obyčejná trouba, nemusí mít funkci grilu. Stačí je jen vyložit na plech a na 20-25 minut nechat upéct. Hotové hranolky poznáte podle barvy – budou hnědé a křupavé. Můžete je před vložením do trouby posypat trochou soli nebo jiným kořením, pak budou chutnat jako kdyby vám je zrovna přivezli. Nejrychlejší a nejlepší metodou je ale ohřátí ve fritéze. Nevýhoda je, že ne každý ji má v kuchyni.

iZdroj fotografie: Pixabay

Fritézu předehřejte na 180 stupňů. Stačí na to pár minut a poté hranolky vložte do jedné vrstvy a zahřívejte 3-5 minut. Budou vypadat jako čerstvé – tato metoda je nejspolehlivější. Stačí jen obětovat několik minut a hranolky budou znovu jako čerstvé a neskončí v odpadkovém koši. Stejný postup můžete udělat také se smaženými jídly nebo hamburgery, které také studené nechutnají nejlépe.

Diskuze Vstoupit do diskuze
79 lidí právě čte
Zobrazit další články