Šéf mu nechtěl zaplatit za práci, a tak se pomstil: Kuchař v restauraci vypustil 20 švábů

Po hádce s majitelem hospody všichni očekávali šéfkuchařovu reakci. Nikoho by ale nenapadlo, že se rozhodne pro tak drastické řešení.

i Zdroj fotografie: iStock
                   

Neshody a hádky v práci zažívá dnes a denně většina zaměstnaných osob. Tyto slovní přestřelky se však také často mohou vyostřit a vyústit ve výpovědi nebo vyhazovy. 25letý Tom Williams ale na hádku se svým vlastním šéfem reagoval poměrně odlišně. Rozhodl se, že to tak nenechá, a naplánoval drsnou pomstu.

Po výpovědi z práce došlo k hádce

Tom se s bývalým nadřízeným začal hádat poté, co na konci roku zjistil, že nedostal zaplaceno za nevyužité dny pracovní dovolené. Argumentoval tím, že má díky právnímu systému ve Velké Británii právo na vyplacení každého dne, který i přes možné pracovní volno trávil v restauraci. Majitel hospody Royal William IV v Lincolnu však nesouhlasil a odmítl svému bývalému šéfkuchaři zaplatit požadovanou částku.

Svou výhrůžku myslel vážně

Tom šéfa varoval, že pokud mu nevyhoví, vypustí po celé hospodě šváby. Vedoucí se mu vysmál a nevěřil, že by byl něčeho takového schopen. Nakonec to však splnil o dva dny později. Tom se tedy dva dny po hádce dostal skrz okno v zadní komoře dovnitř a ze zavařovací sklenice vypustil šváby do kuchyně. Majitel na nic nečekal a Toma zažaloval. Právník u soudu dále řekl: „Tom Williams vypustil v restauraci přesně 20 švábů. Jedná se o nepůvodní druh švábů, který se používá ke krmení hadů a tarantulí.“

Zaměstnanci z něj byli zklamaní

Zaměstnanci hospodu okamžitě ze zdravotních a bezpečnostních důvodů uzavřeli a zavolali úředníky ochrany životního prostředí a deratizátory. Výsledkem všeho bylo to, že hospoda utratila v přepočtu asi 80 000 korun za hloubkové čištění celého areálu. Zaměstnanci nemohli uvěřit tomu, že by jejich milovaný bývalý spolupracovník udělal něco tak pomstychtivého.

Šváb v koupelně iZdroj fotografie: Depositphotos

Museli dokonce opustit rodiny

V prohlášení u soudu se dále uvádí, že postiženi byli zejména zaměstnanci s dětmi, kteří se museli zdržovat v práci déle při neustálém úklidu kuchyně. „Na dlouhou dobu nemohli své děti ukládat v noci do postele,“ uvedl majitel restaurace. Zaměstnanci posílali Tomovi rozhněvané zprávy, a on se proto rozhodl sdělit jim celý svůj příběh.

Druhá strana mince

Tom se svěřil s tím, že jej opustila manželka a on teď tak musí sám vychovávat svého dospívajícího syna. Proto v práci dělával přesčas a proto také ani nevyužíval své volné dny a radši si za ně chtěl nechat zaplatit. Jakmile se dozvěděl, že za svou snahu nedostane zaplaceno, naprosto se rozlítil. U soudu se za vše omluvil a přiznal, že se nechal příliš unést.

Na čí stranu se v této hádce přikláníte?

Zdroj: Metro
Diskuze Vstoupit do diskuze
105 lidí právě čte
Zobrazit další články