Video: Návštěvník zoologické zahrady hodil po šimpanzovi plastovou láhev. Ten ji ale chytil a praštil s ní ženu v davu

Jeden z návštěvníků se rozhodl udělat krutý žert a hodit po nebohém šimpanzi těžkou lahev. Šimpanz se ale rozhněval a předmět s prudkým švihem vrátil zpátky návštěvníkům.

i Zdroj fotografie: Pixabay
                   

Návštěva zoologických zahrad bývá oblíbenou a relaxační aktivitou pro mnohé dospělé i děti. Každý z nás si ale při procházkách v zoo dozajista všiml varovných a výstražných cedulek, jež u zvířecích ohrad upozorňují návštěvníky na zakázané a nebezpečné věci. I přes všechny nápisy a piktogramy se někteří rozhodnou pravidla zoo porušit, a tak často dochází k různorodým incidentům, jako byl například tento.

Turisté se shlukli u jednoho výběhu

Nedávný incident se šimpanzem v zoo v jižní Číně se stal virálním na sociálních sítích. Návštěvník byl zachycen na videu, jak hází plastovou lahev s vodou na šimpanze ve výběhu – celou situaci totiž zachytily nejen bezpečnostní kamery místní zoo Changshy, ale také jedna z přímých účastnic celého případu.

Všichni byli na místě varováni

Návštěvníkům zoo bylo doporučeno, aby na šimpanze nic neházeli ani mu nic nepodávali, protože tento šimpanz jménem Diu Na Xing byl známý svým zvykem házet kameny, bahno a další předměty směrem k návštěvníkům postávajícím okolo výběhu. Jeho běsnění se ale také stalo pro mnoho návštěvníků hlavní atrakcí celé zoologické zahrady.

Šimpanz na stromě iZdroj fotografie: Depositphotos

Jeden z návštěvníků chtěl zažertovat

Je zřejmé, že nikdo nemůže vinit Diu Na Xinga – nejspíš nikdo z nás by nebyl přívětivý, kdyby se musel vypořádat se stovkou přihlížejících, kteří ještě ke všemu hází odpad přímo do výběhu. Komentátoři videa na internetu lamentují nad situací šimpanze: je uzavřený ve své ohradě a nemá žádné skutečné prostředky, jak se vyhnout davu, který na něj zírá, provokuje ho a obtěžuje.

Jeden z návštěvníků chtěl zažertovat

Muž v davu šimpanzovy zmíněné zranitelnosti využil a mrštil po něm lahví naplněnou vodou. Šimpanz si lahev vzal, začal s ní pobíhat sem a tam a bouchat o zem. Pak se napřáhl a vyhodil lahev jiným směrem, než odkud přiletěla – věc tak silnou ranou přistála na mobilu, s nímž jedna z návštěvnic šimpanze natáčela. Její mobil se v tu chvíli prolomil a dívce roztrhl obočí. Rychle se odešla ošetřit a pro všechny přítomné to bylo připomenutí, proč se v zoo musí dodržovat pravidla.

Jaké příhody jste zažili při návštěvě zoo?

Zdroj: NYPost
Diskuze Vstoupit do diskuze
56 lidí právě čte
Zobrazit další články