Opuštěný pes byl v tak vážném stavu, že vypadal jako kamenná socha. Veterinář se bál, že už mu nedokáže pomoci

Opuštěný pes přežíval několik let na ulici. Kolemjdoucí děsil svým vzhledem, protože kvůli těžké nemoci vypadal jako socha. Veterináře vážnost situace vyděsila.

pes a lékař i Zdroj fotografie: iStock
                   

Pracovníci útulku byli přivoláni k odchycení psa, jehož vzhled je naprosto zhrozil. Trpěl totiž extrémně těžkou nemocí, kvůli které vypadal na první pohled jako socha vytesaná z kamene. Jeho stav vyděsil i veterináře, který si nebyl jistý, jestli ho vůbec dokáže zachránit. Napínavý příběh sledovalo na sociálních sítích mnoho lidí.

Žila ve špíně a nepořádku

Fena, kterou později zachránci pojmenovali Madelyn, trávila své dny v nehezké čtvrti velkého města, obklopená horami odpadků a dalším nepořádkem. Pro žádné toulavé zvíře není život na ulici jednoduchý, ale Madelyn byla v otřesném stavu, který jí navíc ztěžoval pohyb, takže bylo nutné jednat rychle. Zaměstnanci útulku byli ochotni pro její záchranu obětovat vše.

Nemoc je velmi nebezpečná

Madelyn byla kompletně zamořená svrabem, takže na jejím těle nebyla už prakticky žádná srst. Svrab patří mezi vysoce nakažlivé nemoci, které mají rychlý postup a jsou tak velmi nebezpečné, pokud se neléčí. Madelyn ale na ulici dosud nedostala šanci se uzdravit. Kůže ji tolik svědila, že se neustále škrábala, a přivodila si tak dokonce několik zranění.

Zjevem děsila okolí

Postupem času se její stav zhoršil natolik, že se k ní lidé báli přiblížit. Naštěstí ji na poslední chvíli našli právě pracovníci útulku, kteří ji převezli k nejbližšímu veterináři. Ten byl zděšený a nebyl si jistý, jestli dokáže Madelyn pomoci. Parazit zasáhl celé její tělo a postupně se dostal také do jejího srdce. Zvěrolékař ihned zahájil komplikovanou léčbu a doufal, že se vše vydaří.

První dny byly nejhorší

Během prvních dní léčby fena většinu času spala. Byla pod neustálým dohledem veterináře a její stav se naštěstí po týdnu zlepšil natolik, že jí v útulku začali hledat adoptivní rodinu. Cesta k uzdravení sice stále není dokončena, ale Madelyn už chodí na procházky a pomalu si začíná zvykat také na společnost jiných psů.

Jaké máte zkušenosti s léčbou nemocí psů?

Diskuze Vstoupit do diskuze
50 lidí právě čte
Zobrazit další články