Pes jen o vlásek unikl smrti. Kvůli zacházení majitelů se z něj stala chodící kostra

Šokující vzhled vyzáblého štěněte zaskočil i ochránce z útulku pro opuštěná zvířata, kteří jsou na ledacos zvyklí. Něco takového však ještě během své kariéry neviděli.

i Zdroj fotografie: iStock
                   

V otřesných podmínkách musel vyrůstat kříženec chrta jménem William. Nezodpovědní majitelé si psa pořídili, protože se jim líbila jeho fotografie na internetu. Neměli však ponětí, jak se o zvíře starat. Týraný pes neuvěřitelně trpěl. Nakonec se ho vypečení páníčci zbavili a vyhodili jej u silnice. Když se dostal do útulku, byl doslova kost a kůže. Byl tak zesláblý, že se sotva udržel na nohách.

Vypadal jako chodící kostra

Zatímco normální pes jeho věku by vážil kolem 10 kilogramů, William měl lehce přes 3 kila. Zdálo se, že nemá naději na život. „Vypadá jako chodící kostra. Je to nejhubenější pes, kterého jsem za 10 let své práce spatřil. Můžete vidět každou jednotlivou kost v jeho těle,“ řekl otřesený inspektor z organizace na ochranu zvířat, Nicky Foster.

Nejhubenější pes na světě musel být nějaký čas v péči veterinářů. Bojoval o život a nakonec se jej podařilo vypiplat z nejhoršího. Stále však byl velmi vystrašený, vyzáblý a slabý. Pak se na Williama konečně usmálo štěstí. V útulku jej objevila Rachel Butlerová s přítelem Chrisem. Neváhali ani vteřinu a zuboženého psa si odnesli domů.

Zúčastnil se svatby páníčků

William byl tak hubený, že jej museli zabalit do ručníku, když psa brali domů. Dávali pozor na jeho velmi křehké kosti. Potřeboval nadstandardní péči. Museli jej krmit čtyřikrát denně, aby se jeho váha dostala na přijatelnou úroveň. Nejenže poskytli Williamovi bezpečný domov, ale zároveň se o něho trpělivě a láskyplně starali. A podařil se jim husarský kousek. Během krátké doby se z vystrašeného štěněte balancujícího na pokraji smrti stal krásný pes.

Rachel s Chrisem jej vykrmili, takže ve dvou letech už váží obvyklých 23 kilogramů. Postupně jim William začal věřit a stal se z něho veselý a šťastný pes. Dokonce je doprovázel během svatebního obřadu a dostal roztomilý obojek s motýlkem. „Jsme na něho velmi pyšní. Musel ujít dlouhou cestu,“ říká Rachel. Původní majitelé stanuli kvůli týrání před soudem. Musí absolvovat 35 hodin veřejných prací a mají doživotní zákaz chovat zvíře.

Co říkáte na trest pro původní majitele psa?

Zdroj: Wamiz
Diskuze Vstoupit do diskuze
123 lidí právě čte
Zobrazit další články