Senior našel na půdě provaz a zatáhnul za něj. Objevil nevídané rodinné dědictví, které na něj čekalo 70 let

Muž se po dlouhých desetiletích vrátil do rodinného sídla, aby pátral po odkaze svých předků. Ani on sám nečekal, co vše se mu podaří na půdě nalézt.

i Zdroj fotografie: Infrogmace New Orleans / Creative Commons / CC BY-SA
                   

Rudy Schlattner je dnes už více než sedmdesátiletý muž, jehož rodina před mnoha lety uprchla z Československa. V zemi totiž zuřila druhá světová válka a pro Schlattnerovy zde nebylo bezpečno. Od té doby svou vlast nenavštívil. Až do osudného dne, kdy na půdě rodinného sídla našel tajnou skrýš s neuvěřitelným obsahem.

Rozhodl se zavzpomínat

Rudy žil dlouhá léta v zahraničí, ale ke stáří začal přemýšlet o tom, že by před svou smrtí rád navštívil místo, kde se narodil. Poháněla ho navíc myšlenka na to, že by v domě mohly zůstat ukryty nějaké rodinné předměty, které si přál získat. Rozhodl se proto vše domluvit a naplánovat, a nakonec se do České republiky skutečně vypravil.

Málem mu nepovolili prohlídku

Místním úřadům se mužova návštěva příliš nezamlouvala a nejprve mu nechtěli návštěvu jeho rodného domu ani povolit. Když jim ale řekl, že by se zde mohly nacházet nějaké historické předměty, konečně s návštěvou svolili. Úředníci ale měli jednu podmínku: Rudyho prohlídka domu se bude kompletně celá natáčet. Rudy svolil, a tak se do domu mohl podívat.

iZdroj fotografie: Pixabay

Na půdě čekalo překvapení

Po dlouhém hledání v obytné části se nakonec Rudy vydal podívat také na půdu. Dlouho zkoušel hýbat s různými prkny a klepat na trámy, než si všimnul kousku provazu v boční stěně. Zatáhl za něj a dostal se do tajné skrýše. Na podlahu vypadl stoh balíků, které zabalil jeho otec před tím, než musel narychlo opustit Československo.

Nevyčíslitelná hodnota

Když Rudy materiály procházel, nedokázal zadržet slzy. Viděl před sebou knihy, fotografie, dopisy, odznaky a umělecká díla, která patřila jeho rodině. Mezi nimi byla například také svatební fotografie jeho rodičů. Tohle tedy skutečně nečekal. Tyto osobní věci jeho rodičů pro něj měly naprosto nevyčíslitelnou hodnotu. Část z věcí skončila v místním muzeu, některé si ale šťastný Rudy odvezl s sebou.

Jak byste reagovali, kdybyste narazili na něco podobného?

Zdroj: DailyMail
Diskuze Vstoupit do diskuze
144 lidí právě čte
Zobrazit další články