Pudink milují děti i dospělí a není nic jednoduššího než si jej vyrobit doma z kvalitních surovin a vyhnout se tak průmyslovým přísadám. Recept na domácí vanilkový pudink.
Pudink je určitě jednou z nejoblíbenějších sladkostí. Je lahodný samotný jako dezert, ale může být také skvělou náplní do koláčů, dortů a zákusků. Když jej použijeme do ovocných polévek, postará se o jejich hedvábně hustou strukturu. Výhodou pudinku je také to, že jde o jednu z nejrychleji připravených sladkostí. A to platí i v případě, kdy si jej vyrobíme sami doma. Proto nestojí za to sahat po práškové formě z obchodu. V naší domácí verzi se tak totiž vyhneme všem chemickým aditivům a průmyslovým přísadám.
Pudink milují děti i dospělí
Průmyslově vyráběné pudinkové prášky se prodávají v mnoha různých příchutích a barvách. Mezi nejvyhledávanější patří čokoláda a vanilka, ale oblíbené jsou i různé ovocné příchutě – ananas, broskev, jahoda. V nabídce se neztratí ani zelená pistáciová či béžová ořechová varianta. Mnoho lidí si kupuje tyto práškové verze, přestože pudink si lze vyrobit doma za malou chvilku a z běžně dostupných ingrediencí. A hlavním bonusem je, že se vyhneme umělým složkám, které sáčkové verze nutně obsahují.
Pudink mají rády hlavně děti, ale nepohrdnou jím ani ženy hlídající si štíhlou siluetu. Přeci jen pudink v porovnání s tučnými těžkými krémy vypadá poněkud více dietně. Jeho hlavními ingrediencemi jsou mléko a škrob, tuku obsahuje jen velmi malé množství.
Není třeba ho kombinovat ani s hutnými dortovými a koláčovými korpusy, lahodný dezert z pudinku vytvoříme za pomoci ovoce a ořechů nebo kokosu. Přesto ale kdo drží dietu, neměl by to ani s pudinkovými hody příliš přehánět, jelikož sacharidů je v něm přeci jen dost.
Ingredience na domácí vanilkový pudink
- Suroviny potřebné pro jednu dávku:
- 2 sáčky vanilkového cukru
- 2 kusy vaječného žloutku
- 50 gramů cukru
- 30 gramů škrobu
- 1 lžíce másla
- 500 mililitrů mléka
Příprava i vaření vezme každé po 10 minutách, takže máte za chvíli hotovo.
Postup přípravy domácího pudingu
V kastrolu smíchejte cukr, vanilkový cukr a škrob se žloutkem, poté za stálého míchání přidávejte mléko. Vložte na sporák, přidejte máslo a míchejte na středně silném ohni, dokud směs nezhoustne. Počkejte, až se začne vařit, znovu důkladně promíchejte a nakonec vlijte do misek. Až směs v miskách vychladne, uložte je do chladničky.