Dokonalá a zdravá květáková pomazánka, kterou si zamilujete

Pro splnění doporučeného denního příjmu zeleniny neváhejte sáhnout po kreativních receptech. Výborným příkladem je například chutná květáková pomazánka, se kterou okořeníte i jinak nudný sendvič.

i Zdroj fotografie: Pixabay.com
                   

Jestli chcete zkusit nový recept pro vytvoření delikátní pomazánky například na sendviče či jen tak na chleba, potom rozhodně musíte vyzkoušet tuto výbornou pochoutku z květáku. Navíc díky přítomnosti květáku bude obsahovat vitamíny a minerální látky s pozitivním vlivem na zdraví. 

Co budete potřebovat pro vytvoření květákové pomazánky? 

  • 1 květák
  • 1 pórek
  • 2 stroužky česneku
  • zelená petržel
  • 4 lžíce majonézy
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 1 čajová lžička hořčice
  • sůl a pepř pro dochucení
iZdroj fotografie: Pixabay.com
Květák má v kuchyni řadu využití

Postup výroby květákové pomazánky

Postup výroby je poměrně jednoduchý. Nejdříve vezměte květák a důkladně ho omyjte. Následně květák uvařte v osolené vodě až do té doby, než bude měkký. Potom ho vložte do misky a tyčovým mixérem důkladně rozmixujte. Rozmixovaný květák nechte vychladnout a do misky vložte najemno nasekaný pórek a zelenou petrželku.

V misce si dále smíchejte majonézu se zakysanou smetanou, hořčicí a pro dochucení přidejte česnek. Vše je potřeba důkladně promíchat a promísit dohromady, aby se chutě propojily. Na závěr přidejte trochu soli, pepře, vložte do ledničky a zhruba za půl hodiny můžete tento chutný pokrm podávat víceméně s libovolným pečivem podle chuti. 

Proč je květák zdravý? 

A proč si vlastně připravit zrovna tento recept? Odpověď spočívá nejenom ve výborné chuti, kterou si zamilujete, ale také v tom, že jde vlastně o zeleninu, kdy navíc přidáváte i několik jiných zdravých surovin. S touto pomazánkou tak doplníte důležité vitamíny, minerály a podobné prospěšné látky.

iZdroj fotografie: Pixabay.com
Chutná pomazánka, kterou si každý zamiluje

Díky poměrně neutrální chuti, kterou samotný květák má, dokážete s pomocí dochucovadel vytvořit téměř jakékoliv jídlo. A to je velká výhoda nejenom pro přípravu pomazánky, ale například také pyré či oblíbené květákové pizzy. Zkrátka až příště uvidíte v obchodě květák, nezapomeňte ho přidat do košíku a vyzkoušet tento recept. 

Diskuze Vstoupit do diskuze
65 lidí právě čte
Zobrazit další články