Kuřecí maso je lehké, jednoduché na přípravu a při správné úpravě je i chutné a šťavnaté. Vyzkoušejte recept na zapečená kuřecí prsa s křupavou sýrovou krustou.
Pokud hledáte něco jednoduchého, ale zároveň chutného a originálního, jistě se vám bude hodit následující recept. Postup je jednoduchý a zvládne ho i naprostý začátečník. Příprava surovin trvá maximálně deset minut, pak už stačí jen počkat, až svou práci odvede i vaše trouba, a můžete se pustit do jídla. A jestli se vám nechce připravovat příloha, není nic jednoduššího, než nakrájet zeleninu a pečivo.
Kuřecí maso potěší i věčné dietáře (ingredience)
Každému čas od času dojde inspirace a začne přemýšlet, co uvařit, aby si všichni pochutnali, ale zároveň aby netrávil v kuchyni celé hodiny nebo nenechal nesmyslně vysokou sumu za nákup v supermarketu. Vděčnou surovinou je kuřecí maso: nestojí moc, jeho příprava je rychlá, je přínosné pro naše zdraví i štíhlou linii. Když je zapečete se zakysanou smetanou a sýrem, získáte skvělý oběd nebo večeři za pár minut práce. Zkusíte to?
Budete potřebovat:
- kuřecí prsa,
- hladkou mouku,
- mletou sladkou papriku,
- olej,
- tvrdý sýr,
- zakysanou smetanu,
- sůl.
Vyzkoušejte i pikantní verzi receptu
Kuřecí prsa očistěte, omyjte a vysušte papírovou utěrkou. Poté je jemně nasolte a obalte v hladké mouce smíchané s mletou paprikou. Pokud s vámi nejedí děti a nebojíte se ostřejších chutí, klidně vyzkoušejte i její pálivou verzi. Obalené maso zprudka opečte na pánvičce a poté vložte do připraveného pekáčku nebo plechu. Na orestované maso můžete rozetřít zakysanou smetanu. Nastrouhejte tvrdý sýr a posypejte maso se smetanou velkorysou vrstvou. Troubu předehřejte na 200 stupňů a zapékejte, dokud sýr nezezlátne. Dobrou chuť!