Dámské tepláky z veluru – absolutní must have na jaro 2022

Tepláky možná kdysi bývaly něčím, co se nosí do postele nebo kde se povaluje po domě, ale to už neplatí – a ranveje a pouliční styl celebrit jako Gigi Hadid a Kylie Jenner jsou toho důkazem. Jak je ale správně nosit?

                   

Tepláky můžete je snadno obléknout a udělat z nich mnohem stylovější kousek, než jste si kdy mysleli, že by mohl být, a vytvořit tak outfit, který můžete využít prakticky kdekoli.

Jedním z nejžhavějších trendů posledních let je sportovní oblečení. V dnešní době lidé nosí třeba běžecké kalhoty do kanceláře v neformální pátek. I když to může být šokující pro ty z nás s klasičtějším vkusem, sportovní oblečení jako módní volba je nyní velmi rozšířená. Můžete to vidět v kanceláři, v tělocvičně a na ulici. 

Na co se zaměřit při nákupu tepláků

Koupit správné tepláky může být opravdu, opravdu těžké . Atletické oblečení je žhavé už od 70. let – nejprve s boomem běhání, pak s celebritami jako Sylvester Stallone a Bruce Lee. Ale až kultura hip hopu přenesla odvedla tu největší práci. A jaké jsou letošním hitem? No přece tepláky z veluru.

A co je to vlastně velur? 

Velur je tenký druh sametu, který je heboučký na dotek, lehce se leskne a dodává tak svému nositeli luxusní vzhled. Je pružnější a elastičtější než třeba samet. 

Obecné tipy pro tepláky

Základem je najít styl, který vám vyhovuje. Pokud máte krátké nohy, zvolte zúžené velurové tepláky bez elastické manžety. Ty lze podle potřeby srolovat. Pokud jste drobná, volte vypasovaný pas bez řasení, protože to vytváří přebytek objemné látky. K nim zvolte boty stejné barvy, abyste nohy opticky prodloužili. Vyměňte bavlnu za velur, abyste zlepšili svůj vzhled a pro odvážné jsou skvělé tepláky s potiskem. 

Jak na tepláky, abyste byli trendy

Tepláky volte spíše vypasované než volné

Pytlovité tepláky mohou být příjemné, ale pak se můžete rozloučit s ženskou siluetou. Vyberte si pár, který dobře sedí a je pohodlný.

Barevně slaďte oblečení

Při sestavování outfitů hraje velkou roli sladění barev. Výběr páru pohodlných tepláků s ladící mikinou může ušetřit čas při sestavování outfitu a bude vždy ladit.

Klíčovými barvami, které můžete letos vyzkoušet, jsou zelené odstíny a nebesky modrá. Jsou světlé a odvážné na léto. Nicméně paleta barev je opravdu široká, a například na Bolf můžete najít přes 160 variant tepláků v různých barvách.

Šedá a béžová mohou být dobrou volbou, pokud chcete jemnější teplákový vzhled. Pokud chcete, můžete experimentovat s přidáním šmrncu do těchto outfitů pomocí doplňků nebo bot.

Když nosíte neutrální oblečení, může být snazší spárovat s teplákovým outfitem podpatky nebo sportovní boty. Vzhledem k tomu, že barvy nejsou příliš zářivé, lze hrát s doplňky. 

Noste je s vysokými podpatky místo tenisek

Nejrychlejší způsob, jak se obléknout, je vyměnit si boty. Lodičky nebo jiné typy bot na podpatku automaticky pozvednou váš vzhled a pak už jen stačí vybrat stylový top a ty správné doplňky.

Vezměte je do kanceláře

Stále nejste jisti, jak udělat tepláky formálními? 

Zkombinujte sako na míru s ležérním topem a tepláky. Ujistěte se, že jste top zastrčili do tepláků, protože když je necháte viset venku, může to vypadat příliš neforemně. Dokončete vzhled botami na podpatku, ale nezapomeňte také otočit lem tepláků, abyste dosáhli zkráceného stylu.

Jedná se o skvělý business casual look, ideální pro neformální kancelářský den nebo drinky s přáteli. 

Diskuze Vstoupit do diskuze
140 lidí právě čte
Autor článku

Lucie Vágnerová

Zobrazit další články