Zkušený psí trenér dokázal zkrotit agresivního německého ovčáka. Odhalil problém a jeho pravou osobnost

Neposlušného a agresivního psa dokázal zkrotit muž, který se 25 let věnuje výcviku těchto zvířat. Poradil si i s takto nepříjemným chováním.

i Zdroj fotografie: iStock
                   

Majitelé některých psů si předem nepromysleli, co všechno obnáší vlastnit toto zvíře. Po několika měsících nebo letech zjistí, že jejich pes není vychován tak, jak by si představovali. U těchto zvířat je obvyklý občasný projev jejich přirozeného chování, ale z tohoto důvodu je nutné, aby byla vycvičena. Podobně na tom byl německý ovčák Ovečkin, na něhož se přijel podívat známý cvičitel psů Cesar Millan.

Cesar Millan se věnuje dlouhodobě práci se psy

Na světě existuje mnoho nešťastných majitelů neposlušných či agresivních psů. Naštěstí existuje trenér Cesar Millan, který má 25 let zkušeností a ví, jak správně s těmito zvířaty zacházet. Na pomoc si jej přizvala i žena, jež měla problém se svým psem Ovečkinem. Ten neustále útočil na kohokoli, kdo se právě ocitl v jeho blízkosti. Bránil si své teritorium, ale začínal být až příliš agresivní.

Trenér přijel na místo a seznámil se s Ovečkinem

Zoufalá majitelka již nevěděla, jak se s Ovečkinem vypořádat. Byl neustále více agresivní na lidi, kteří se kolem ní pohybovali. Z tohoto důvodu poprosila o pomoc Cesara Millana. Ten neváhal a přijel ženě pomoci. Při prvním seznámení se Ovečkin opět zachoval agresivně a nebýt trenérových zkušeností, mohlo to dopadnout špatně.

Cesar Millan se pokusil Ovečkina zkrotit

Po delším a velice ostrém seznamování se nakonec Cesarovi podařilo psa zkrotit a dostat jej pod kontrolu. Na cestu dostal vodítko a náhubek, aby nemohl zaútočit na kohokoliv dalšího. Ve chvíli, kdy trenér dorazil se psem domů, se Ovečkin úplně změnil. Cesar zkusil zariskovat a psovi ihned sundal náhubek. Ovečkin se choval zcela normálně a začal být zvědavý, kde se ocitl. Následně prozkoumával okolí společně s ostatními psy, které má Cesar doma.

iZdroj fotografie: Pexels

Práce se psy není snadná

Cesar se ke všem psům chová stejně a zdá se, že již několik let mu takový přístup pomáhá při práci. Někteří lidé o něm mluví jako o zaříkávači psů. U Ovečkina se chtěl Cesar pokusit o jakousi převýchovu, aby pes neútočil na ostatní a svou majitelku chránil jen v opravdu nutném případě.

Je úžasný. Kdybych potřeboval pomoc se psem, zaplatil bych mu, co by si řekl. On je opravdu částečně pes. Mám moc rád zvířata a je skvělé, že je tu někdo jako on, kdo pomáhá psům, kteří mají problémy ne vlastní vinou.“ Tato slova řekl k Cesarovi divák, jenž přihlížel k výchově Ovečkina.

Ovečkinovi bylo potřeba ukázat, kdo je pánem

Jelikož byl pes silně dominantní a hlídal si svou majitelku, potřeboval Cesar psa uklidnit a ukázat mu, kdo je pánem. Jakmile si Ovečkin sedl do rohu, vzal si Cesar vycházkovou hůl a dělal s ní určitá gesta. Skrze tyto pohyby Cesar komunikoval se psem a následně mu řekl povel, aby si lehl, což Ovečkin udělal. Poté byla na řadě další zkouška.

Millan vzal Ovečkina na další výcvik

Jelikož pes Ovečkin krásně poslouchal, rozhodl se jej vzít Millan na výcvikové hřiště, kde mu s výchovou pomohl natáčecí štáb. Ten měl vytvořit kruh a v rukou držet misky s jídlem. Úkolem bylo, že pes se nesmí dotknout jídla, ani vstoupit do kruhu. Díky mnohaletým zkušenostem Millan neustále říká štábu, co přesně má dělat. Z Ovečkina se stal poslušný pes, který poslouchá a není agresivní.

Jaké triky podle vás zabírají na silně teritoriální psy?

Zdroj: TheSun

Diskuze Vstoupit do diskuze
141 lidí právě čte
Autor článku

Klára Kozáková

Mé poutavé a zábavné články zasahují do srdce čtenářů, nabízejí nejen aktuální bulvární události, ale také inspiraci pro moderní životní styl. S otevřeným přístupem podněcuji čtenáře k prožívání každého dne plným dechem a radosti. Jako průvodkyně světem bulváru a lifestyle jsem neúnavnou kreativní silou, která přináší osvěžující náhledy a nabízí čtenářům nezapomenutelné zážitky.

Zobrazit další články