Milujete zákusky a hledáte inspiraci? Pokud ano, zkuste populární dezerty, u kterých není nutné zapínat troubu. Populární a osvědčené nepečené řezy musí zaujmout každého, kdo je ochutná.
Tyto jednoduché řezy si naprosto zamilujete. Skládají se ze tří vrstev a jejich příprava je velmi jednoduchá. Jsou velmi chutné, lehké a doplněné nadýchaným krémem. Navíc k jejich přípravě nepotřebujete troubu, protože se připravují bez pečení. Zkuste je také!
Co budete potřebovat?
- 1 litr mléka
- 3 celá vejce
- 3 žloutky
- 170 g cukru
Dále si připravte 80 gramů škrobu na zahuštění, 3 vanilkové cukry, 350 gramů sušenek bez náplně (například čajových), rozpuštěné máslo (asi 100 g, záleží na typu sušenek) a půl litru smetany na šlehání. Také se vám bude hodit potravinářská folie, váleček na těsto či palička a metla na šlehání krému.
Jak postupovat?
Nejdříve si připravte sušenky, a to nejlépe tak, že je zabalíte do potravinářské folie a válečkem na cukroví je rozválíte na malé kousky. Můžete použít i paličku, kterou sušenky rozdrtíte.
Rozmačkané sušenky následně vložte do misky a přidejte k nim rozpuštěné máslo. Zpočátku ho dejte méně a pomalu za stálého míchání přilévejte, dokud hmota nebude hezky držet pohromadě. Následně tuto hmotu umačkejte do formy tak, aby rovnoměrně pokrývala celé dno.
Výborný vanilkový krém
Do hrnce rozklepněte vejce, přidejte cukr a vanilkový cukr. Vše důkladně promíchejte metlou a dejte ohřát. Dále přidejte zahušťovadlo a nakonec za stálého míchání přilévejte mléko. V krému se nesmí vytvořit hrudky. Vařte na mírném až středním ohni a neustále míchejte, dokud nezhoustne. Až se tak stane, nechte ho vychladnout za občasného zamíchání.
Vychladlý krém rozetřete na základ ze sušenek, který by měl být rovněž studený. Nakonec navrch krému ještě přidejte ušlehanou šlehačku. Celý dezert i s formou vložte do lednice a nechte pár hodin odpočinout. Když je vrstva krému i šlehačky dostatečně tuhá, vyjměte dezert z ledničky i z formy a nakrájejte na kousky. Tyto řezy jsou výborné ke kávě nebo jako sladká snídaně.