Ve školní jídelně nedostal oběd, protože rodina neměla peníze. Dobrosrdečný čin jeho spolužáka zvedl ze židle i ředitele

V této době je na světě mnoho dětí, které nemají peníze na obědy. Z tohoto důvodu jsou buď bez jídla, nebo si mohou dovolit jen studený pokrm.

i Zdroj fotografie: Michael Jones / Creative Commons / CC BY-NC-ND
                   

Existují lidé, již ze svých financí nedokáží pokrýt všechny peněžní výdaje, kvůli čemuž jsou touto situací trestány i jejich děti. V některých zemích je taková situace zcela běžná a v jiných se ji snaží řešit. Většinou vznikají charitativní organizace, které se snaží vybírat peníze pro děti na obědy. Díky tomu se mohou najíst úplně všichni žáci bez ohledu na to, zda jejich rodiče mají nebo nemají peníze.

Chlapec neměl peníze na teplý oběd

Podobný příběh se stal i jednomu chlapci, který si ve škole nemohl dovolit teplý oběd a dostal pouze studený sendvič. Toho si však všiml jeho spolužák jménem Cayden a bylo mu líto, že se jeho kamarád nemůže najíst teplého jídla s nimi. Rozhodl se situaci začít řešit, aby mu mohl pomoci. Chlapci bylo pouze 8 let a už tehdy nechtěl vidět kamarády hladovět.

Jakmile přišel domů, začal situaci řešit se svou matkou a byl trochu rozhozený z toho, že se vůbec něco takového děje. Jenže každý člověk vydělává jiné peníze a v životě má různé závazky, za něž musí platit. Z tohoto důvodu někteří lidé žijí v chudobě a nemají ani na obědy pro své děti. Díky Caydenovu chování na něj mohou být jeho rodiče velmi pyšní, protože pravděpodobně neexistuje mnoho dětí, které by toto téma řešily v 8 letech.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Cayden začal vybírat peníze na obědy

Nechtěl už vidět žádné dítě bez oběda, a proto se po debatě s rodiči a zjištění více informací rozhodl vybírat peníze na obědy. Od té doby, kdy Cayden začal situaci řešit, vybral přes 150 000 Kč a zaplatil obědy pro více než 300 studentů, kteří si je nemohli dovolit. Je velmi obdivuhodné, co tento malý chlapec udělal pro to, aby se ostatní měli stejně dobře jako on. Ve své cestě chce pokračovat do chvíle, dokud nezůstane žádné dítě, jež by nemělo peníze na teplé jídlo.

Nejen rodiče mohou být na Caydena hrdí, takto obdivuhodný čin totiž zaujal i ostatní. Například všichni zaměstnanci školy byli ohromeni jeho jednáním. V současné době se některé děti potýkají i se šikanou ze strany svých spolužáků, protože jim jejich rodiče nezaplatili jídlo. Cayden je však ukázkou toho, že všechny děti se nechovají stejně a umí vzít věci do svých rukou, aniž by o nich jen mluvily.

Co byste vymysleli, aby mohl Cayden vybrat ještě více peněz?

Zdroj: DailyMail

Diskuze Vstoupit do diskuze
130 lidí právě čte
Autor článku

Klára Kozáková

Mé poutavé a zábavné články zasahují do srdce čtenářů, nabízejí nejen aktuální bulvární události, ale také inspiraci pro moderní životní styl. S otevřeným přístupem podněcuji čtenáře k prožívání každého dne plným dechem a radosti. Jako průvodkyně světem bulváru a lifestyle jsem neúnavnou kreativní silou, která přináší osvěžující náhledy a nabízí čtenářům nezapomenutelné zážitky.

Zobrazit další články