Přemýšlíte nad tím, že byste si upekli nějakou lahůdku? Tento řecký recept na koláč překvapí dvěma věcmi. Je velmi jednoduchý a samotná chuť je naprosto dokonalá. Vyzkoušejte zajímavou lahůdku.
Tvarohový koláč bez tvarohu? Může být vynikající stejně jako ten s tvarohem. Jeho příprava je lehká, nezabere spoustu času a jeho nadýchanost a jemnost vás jednoduše dostane. Udělejte si dokonalý řecký koláč bez tvarohu, například k nedělnímu kafíčku a vaše chuťové buňky zažijí explozi chutí. Napadlo vás někdy udělat tvarohový koláč bez tvarohu? Je stejně výtečný. A pokud jste vegan, můžete tyto ingredience nahradit mléčnou alternativou.
Recept na lahodný řecký koláč
Řecký koláč se skládá z klasického piškotového těsta a krému nebo může být krém umístěn na křupavém základu, tedy na sušenkách, ty se krémem rozmočí a jsou vynikající. Co budete pořebovat na tento lahodný dezert, kterým pohostíte každou mlsnou pusu?
Suroviny
- Máslo rozpuštěné 150 g
- Sušenky drcené nebo celé 200-250 g
- Slunečnicový olej 2 lžíce
- Vanilkový cukr 2 lžíce
- Cukr pískový 1,5 šálku
- Vejce 8 kusů
- Řecký jogurt 400 g
- Pudinky 4 ks
Připravte si veškeré výše uvedené suroviny a plech na pečení o průměru 25×30 centimetrů.
Jak bude vypadat výsledek
Pokud chcete udělat famózní řecký koláč, tak nejprve připravte základní těsto, ať už ze sušenek nebo piškotového těsta. Pokud zvolíte rychlejší variantu, tedy sušenky, zvolte ty máslové, jsou pro tento koláč nejlepší. Pokud nemáte rádi máslové, vyzkoušejte skořicové, ale klidně i kakaové. Na těsto se poté vylije připravený krém, který se dokonale spojí a vznikne lahodný a nadýchaný koláč.
Postup přípravy:
Tento recept se skládá ze sušenek a krému. Sušenky buď rozlámejte nebo položte na dno plechu celé. Pokud jste sušenky lámali, smíchejte je v míse s rozpuštěným máslem a poté vysypte na dno formy. Pokud jste sušenky umístili na dno celé, pokapejte je nebo na ně máslo rozetřete – samozřejmě rozpuštěné.
Nyní přijdou na řadu vejce. Oddělte žloutky od bílků a žloutky vyšlehejte s cukrem. Žloutky by měly mít světlou barvu, poté jsou správně vyšlehané. Smíchejte pudinky s vejci, olejem a řeckým jogurtem. Vyšlehané bílky nyní můžete pomalu vmíchat do připravené směsi ze žloutků – nemixujte, jen vmíchejte.
Hotovou směs natřete na sušenky či piškotové těsto a dejte celý koláč zapéct do předehřáté trouby na 180°C přibližně 45 – 60 minut. Povrch dortu musí být zlatavý, poté je upečený. Dort lze pro lepší propečení přikrýt alobalem. Po upečení nechte koláč úplně vychladit. Máme hotovo, přejeme dobrou chuť!